Ось дивиться — даю лінк на рейтингову таблицю на вступ по спецальності «Кібербезпека» у КПІ, м.Київ:

https://vstup.edbo.gov.ua/offer/675706/

Як ми бачимо, поки наші діти бються за бюджетні місця, маючи високі бали ЗНО та середній бал атестату, чиясь дитинка з ДНР та ЛНР, під кодовим ім'ям 174-6906413 Д.Ю. (я не шуткую, їх призвища толерантно зашифровані, щоб ми не дізналися де саме служить його батько польовим командиром), ВЖЕ ВСТУПИВ НА БЮДЖЕТ. Я б мовчала, якби ця зашифрована персона мала високі оцінки, але:

ЗНО з української мови — 127 балів з 200.

ЗНО з математики — 137 балів з 200.

ЗНО з іноземної мови — 104 з 200, тобто ледь здано, бо 100 балів — то «не здав».

Загалом — 126,250 баллів і воно на бюджеті, хоча 125 балів — то вже не приймають у КПІ документи на вступ!!!

А чому ж ця неуч буде навчатися по спеціальності «Кібербезпека» на бюджеті? А тому що «квота 2» від уряду Зеленського. Бо дуууже ему шкода бідних діток, те ж дебілів, але з ОРДЛО.

А ми будемо платити за навчання цього «дарованія» п'ять років, і степендію платити. І навчимо його такої спеціальності, що про-російсько налаштована людина буде знати як і що можна буде у нас або захистити, або взломати. Агов, СБУ!

Кароче, триндець.


P.S. Діти з тикими ж низькими балами, але без квоти на 1000 + місцях.

UPD: Старший син у цьому році закінчує магістратуру (бюджет, єслі шо) у КПІ. У процесі навчання він склав 15(!) математичних дисциплін. КПІ — то "hard" математика і маю підозру, що 174-6906413 Д.Ю. зі своїми 137 балами встигне тільки познайомитися з краєвидами Києва, а потім сувора реальність наздогоне під час першої сесії. Жаль тіки ту дитину, що не отримає бюджетне місце через цю «квоту #2». А ми могли б вивчити талановитого юнака або дівчину на цю спеціальність!