«Від суми та тюрми» каже прислів'я відомої нації, маючи на увазі, що жодна людина не застрахована від того, що в 1 нечудовий день стане бідною, або – тьфу! Тьфу! тьфу! Постукали по дереву – опиниться у в'язниці. І ця нація мала рацію, оскільки, коли єдиним джерелом влади був Цар (або Цариця) кожний, хто не так гляне на Царя міг за мить стати жебраком та почати збирати сніг у Сибіру (с).

На жаль, традиція тих часів все ще має місце у державах які «знаходяться на шляху до справжньої демократії». І хоча Україна вже однією ногою міцно стоїть в демократичному світі (не дарма ж САМА Ангела Меркель похвалила Лицаря у куленепробивних обладунках Арсенія Петровича за реформи http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=248952719&cat_id=244274130 ), інша нога все ще шукає твердий ґрунт демократії та повільно опускається в багно … хм …домовленостей.

І тим стає сумніше, що українці ( які трохи більше як 2 роки тому назад спостерігали, як виконавча влада за допомогою судової, кидає за грати ні в чому неповинних людей та позбавляє їх (в ручному режимі) адвокатів, бо вони «порушили судову етику»), спокійно спостерігають, як їхні права збираються обмежити, ввести в Конституцію ст. 131-2, де захищати людину в суді може лише адвокат. А адвокати теж їсти хочуть, і не зможуть відмовити будь-якій виконавчій владі, коли вона скаже: «Ахтутнг! Оцього не захищай, нам у нього майно відібрати треба. А сунешся у суд — ми тебе позбавимо свідоцтва адвоката, тож покладеш свої зуби на поличку і будеш грітися газеткою на лавочці в центральному парку.»

Але Господь із ними, із юристами, вони ж люди не бідні, як зізнається пан Олексій Філатов, вони отримують по 160 тис. грн. http://www.segodnya.ua/life/interview/intervyu-s-zamglavy-ap-alekseem-filatovym-esli-avto-za-10-godovyh-zarplat-sudey-ne-byt-700366.html

Уявіть юриста у невеличкому містечку, типу Жмеринки чи Старокостянтинова. Уявили? Бачите, як вони лопатами, а може навіть сільськогосподарськими тракторами гроші гребуть? Але нічого, не довго їм залишилося, зараз будуть ділитися із тими, хто буде Свідоцтво адвоката у них НЕ забирати. Спочатку раз на рік, потім раз на півроку, потім, як вийде. Задоволення ходити у суд та слухати опонентів дороге задоволення, нехай адвокати платять. І заплатять. Тому що платити будуть клієнти.

От Ви думаєте, що Ви законослухняна людина і Вам адвокати «та ніколи» не знадобляться. Ну гаразд, не Вам, а Вашій тітоньці Мані. А в тітки Мані є машина? А може буде? От їде тітка Маня на авто, а якісь дурень (або міністр, що залишився без потоків роботи) вистрибне на проїзну частину і… БАХ! Немає вже в живих дурня (або міністра). Що значить «він сам винен!». Це тітка Маня в суді буде доводити, із адвокатом. А адвокати такі — всі сидять за золотими столами (ну так же ж вони зараз вже 160 тис. грн. отримують) і кажуть: «у нас зараз нестача адвокатів, тож або 160 тис. Євро, або гуд-бай». І що робити тітці Мані? Продавати кота та брухт машини? І сидить така тітонька Маня і проклинає Вас і каже: «Що ж ти *** син/дочка моєї сестри не сказав мені, коли ще статтю 131-2 до Конституції не прийняли? Я би їм усім моргали б виколола, знали б, як народ дурити». Це не я, це Ваша тітонька Маня. Я просто кажу – подбайте про своє майбутнє, поки його ще можна змінити, а інакше прийде СУДНИЙ ДЕНЬ….