Поки непрогресивні люди сварять шановного, у світі, Лицаря У Куленепробивних Обладунках, світ у особі Пенні Прітцкер (міністр торгівлі США) вітає Арсенія Петровича та окремих членів Уряду України з укладенням угоди щодо будівництва зернового терміналу в порту «Южний». http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=248924474&cat_id=244276429

Українці, які звикли скиглити і не брати у руки лопату, не бачать всіх тих шикарних і безповоротних змін, які робить чинний і нерухомий (хто ж його зрушить!) Уряд.

«Будівництво цього зернового терміналу по-справжньому демонструє прогрес, який продемонстрували Ви та Ваш Уряд, аби розпочати створювати умови, необхідні для залучення додаткових американських інвестицій в Україну.» І це безперечно – правда. Уряд дійсно почав створювати необхідні умови для залучення АМЕРИКАНСЬКИХ інвестицій. Українські інвестиції чинний Уряд України не цікавлять: «українці жадібні», ніби натякає Уряд: «от податки мені платити не хочуть, все знижуй їм ставки. Ми їм ЄСВ на цілих 2% знизили, а вони зарплати підвищувати не хочуть. Ну ми їм знову ЄСВ і підвищимо. Нехай знають, хто тут виконавча гілка влади».

Крім того, пані Пенні Прітцкер у своєму листі до Уряду України, нібито, каже: «Уряд покращив систему адміністрування ПДВ». Звичайно, кому як не Міністру торгівлі США знати, як страждали і чахли у агонії підприємства, ФОПи та бухгалтери України без СЕА з ПДВ. А Уряд прийшов і зробив СЕА, і покращив систему адміністрування ПДВ. Аж на стільки, що, як ловили податкові міліціонери «податкові ями», так і досі ловлять, але це тому що система адміністрування ПДВ покращилася. І кому, як не Міністру торгівлі США знати про всі нюанси нарахування та сплати ПДВ, особливо враховуючи, що у США ПДВ немає.

А, Бог із ним, із українським бізнесом та інвестиціями, тепер же ж цілих 100 млн. доларів США інвестицій прийшло до Уряду. Ото пощастить будівельним фірмам, які зможуть чесно і прозоро виграти тендери на будівництво нових терміналів…