Перший, не будучи по національності українцем, не маючи зброї в руках, 26 лютого 2014 вийшов за Україну під Верховну раду Криму, протестуючи проти початку «руцької» весни. Інший, будучи начальником управління по боротьбі з організованою злочинністю і маючи усі повноваження не зробив нічого, щоб захоплення влади злочинними угрупованнями не відбулось. Більше того, просто написав заяву на звільнення, боягузливо перечікуючи, на чию користь влада зміниться.

Перший зібрав семеро дітей, спакував дві сумки з речами (більше не поміщалось) і просто поїхав невідомо куди, але точно знаючи, що він не залишиться в окупованому Криму, бо для нього український паспорт був найдорожчим у світі. Другий за два роки шаленого росту міліцейської кар'єри так і не перевіз свою сім'ю з окупованого Севастополя, тому що в Україні його сім'ї з переїздами було не дуже комфортно.

Перший, будучи архітектором за освітою та будівельником в мирному житті, зібрав групу добровольців серед своїх друзів і пішов захищати свою Україну на Сході. Другий пересидів до червня, а потім домовився, щоб рахуватись в батальйоні Луганськ-1, щоб отримати учасника АТО.

Поки перший був в оточенні на Савур-могилі, другий спокійно собі вирішував свої питання в тилу.

Коли першому сказали вийти з зони АТО і скласти зброю, він протягом шести місяців оббивав пороги Генерального штабу, Міністерства оборони та штабу Сухопутних військ з проханням легалізувати їх підрозділ. В цей час другий прикривав найбруднішу виборчу кампанію кандидата від партії президента.

Першому не легалізували батальйон, бо немає політичної волі президента, не нагородили за Савур-могилу, бо доброволець, навіть не визнали учасником АТО. Другому після успішного прикриття виборів у Чернігові дали на відкуп цілу Вінницьку область.

Як ви думаєте, яка подальша доля цих двох людей?

Не повірите. Другий, зрадник по суті, тепер намагається посадити першого — кримського татарина, який вважає себе справжнім українцем, що стоіть за свою Україну до кінця.

Тільки ось деякі перефарбовані гниди у цій країні реально захоплюючи владу, намагаються вбити тих, хто вірить, що Україна переможе.