Людмила Янукович залишила помітний слід у колективно несвідомому українців. Її мохеровий берет, наколоті апельсини, а особливо «Батя, я стараюсь„, стали загальноукраїнськими мемами.

Над дружиною президента-втікача не насміхався тільки лінивий, але попри всю ненависть до сім“ї Янукович, сама пані Людмила сприймалася швидше, як жертва обставин. Кожен її виступ, кожна поява просто кричали про просту жінку, що волею долі потрапила у світ великих грошей, великих можливостей, але так і не змогла знайти себе в ньому.

В насмішках над нею не було злого умислу, її epic fails сприймалась досить органічно — не дуже освічена людина проголошує дурниці в які ж сама вірить. Інколи Людмилу Янукович було просто шкода.

Ці теплі, лампові часи щирих дурниць від аматорів залишились у минулому, тепер локшину на вуха вам будуть намотувати професіонали свого діла. Партія „Самопоміч“ 3 січня провела з»їзд, на якому висунула мера Львова А. Садового кандидатом у президенти України. Безпосередньо на з'їзді виступила дружина кандидата Катерина Кіт-Садова.



Зокрема прозвучала фраза про маленького Ісуса, який явився жінці та сказав «іти та перемагати».

Ви подивіться на реакцію залу, півзалу навіть проснулося, а та частина, що не спала знаходиться в легкому шоку, вони, напевно, відчули себе на проповіді чорних баптистів, де зараз всі повскакують і почнуть співати псалми. Подивіться на реакцію самого Садового, він кусає себе за губи, ледь стримуючись аби не зареготати.

На кого розраховане це «одкровення»? Чи можна вважати пані Катерину новим пророком землі Львівської? Десь схвально киває головою Ніколас Мадуро, який стверджує за його роботою спостерігає колишній президент Уго Чавес в образі пташки.

Клерикалізація Львова процес давно відомий і мер грає там одну із ключових ролей — запровадження уроків християнської етики в школах, звільнення начальника управління культури Львівської міськради за критику церкви, etс.

Чи можна вірити таким " ̶о̶д̶к̶р̶о̶в̶е̶н̶н̶я̶м̶ ̶с̶в̶я̶т̶о̶г̶о̶ ̶І̶о̶а̶н̶а̶ ̶Б̶о̶г̶о̶с̶л̶о̶в̶а̶" з'їздам, вирішувати виборцям. Але обізнані львів'яни знають роль свого мера в становленні міського бізнес-середовища, вся Україна знає про Грибовицьке сміттєзвалище і той форт Байяр, що відбувався зі львівським сміттям, а я особисто знаю про партію "Самопоміч", за яку я голосував у 2014 році і це було найбільше моє розчарування, як виборця.

Позиціонуючи себе, як " партія середнього класу" мала серйозний успіх у минулій кампанії, пройшла до Ради з величезним кредитом довіри. В результаті — блокування окупованих територій, Вомбат Насіння, скандали в сесійній залі, відверті антиукраїнські акції і в результаті рейтинг партії та її лідера коливається в межах трьох відсотків.

На даний момент охочих зіграти на бажані виборців бачити нові обличчя в політиці побільшало, а от чи не забагато їх стало в політичному житті України, вирішувати нам, весною та восени цього року.