5b52202dc972a.jpg


Живе в Америці симпатична тваринка — опосум. У себе на батьківщині досить відома, навіть є вислів «грати опосума». Він означає прикидатися, показувати те, чого не існує.

Така популярність у фольклорі не випадкова, коли звірок розуміє, що зараз його можуть з'їсти, він падає і прикидається мертвим. У нього тече піна з рота, стають скляні очі, з анальних залоз сочиться секрет, що має неприємний запах. Хижак розуміє, що така гидота йому не потрібна, як правда для Юлії Володимирівни і йде, а опосум «оживає» та продовжує своє просте і зрозуміле життя.

Так от, такі опосуми, як виявилося, населяють не тільки благодатну Америку (In God We Trust), але і нашу багатостраждальну неньку.

Опосум перший. Поважний.

Веду дитину в садок. Статечний, сивочолий чоловік вигулює песика, і як це водиться, собака сере на тротуар. Статечний пан, не втрачаючи гідності, йде далі.

Я до нього:

- А не бажає, вельмишановний, прибрати за своїм собакою?

Спочатку чоловік намагається пояснити, що прибирати не потрібно, висохне, саме вітром розвіється, але потім розуміє, що мої доводи є більш суттєві і починає «грати опосума». Я вислуховую лекцію про те, які собаки прекрасні тварини, наскільки вони кращі за людей. Люди це мерзенні і ниці створіння, а собаки це прямо «ум, честь и совесть нашей эпохи». А гівно то так, дрібниці. Я в ступорі, а пан уходит в закат.

Опосум другий. Правдоруб.

Чекаю неподалік свого будинку на колегу. Спостерігаю за ремонтом трамвайної колії, все як положено — лопати, укладання вже побитої плити , хаос. І ось водій асфальтового катка, з думкою скоротити шлях, їде по тротуарній плитці. Плитка кришиться, я сатанію.

Підходжу:

- Шановний, подивись, що ти наробив!

Водій робить круглі очі:

- Ой-йо-йо, як невдобно получилось, бляха, треба було об'їхати.

Але як тільки він розуміє, що мені мало його причитань, він починає «грати опосума»:

- Блядь, ну чого ти до мене причепився? Ти бачив, що робиться у Верховній Раді, ти знаєш, скільки крадуть чиновники, ти в курсі, що Президент барига?

Але я все таки наполягаю на появі бригадира. Бригадир запевняє, що все буде відремонтовано. Водій злий і розчарований, маскування не спрацювало...

Плитку звісно не ремонтують.

Можна ще приводити види опосумів, але думаю достатньо.

Ось так йдеш, бачиш ̶х̶у̶й̶н̶ю̶ неподобство, ставиш питання:

- Доколе!

А твій опонент падає замертво і починає виділяти анусом смердючий секрет.Ти стоїш весь в цьому і розумієш, що твої аргументи не діють, бо то природа, проти якої не попреш. Весь його всесвіт описується словами «драть, срать, ссать, бля, черт, мудак, жопа, пи-пи и ка-ка». Цих дев'ять слів достатньо для його функціонування і не потрібно намагатися щось у ньому перепрограмувати, бо зламається.

Опосумів не змінити, тільки просвіта врятує нашу країну, тож виховуйте у своїх дітей критичне мислення, та й про себе не забувайте.

А тваринка гарна.