Учора під куполом давали довгоочікувану циркову виставу. На жаль, під куполом Верховної Ради України, а артистами та режисерами були представники найвищої української влади.

Громадян України в залу не пустили, але всі бажаючі мали можливість дивитися на цей цирк у прямому ефірі.

Ситуація, що склалася в країні після циркової вистави «Звіт Уряду Яценюка»:


Які висновки можна зробити

Чинна влада не хоче і не буде жити по-новому. Про реформування та модернізацію країни вже забули. Стара номенклатура оговталася і продовжує набивати свої кишені, нагагається захопити нові «пасовища» для дерибану.

З кожним днем, поки триватимуть такі ігрища в «елітах», країна ставатиме дедалі слабкішою. Під загрозу поставлено саме існування незалежної Української держави.
Кожен день відкладання конституційного розв'язання кризи – позачергових парламентських виборів – посилює ворогів України, збільшує електоральну підтримку бувших регіоналів, реваншистів та інших антиукраїнських сил.
З кожним таким днем ця братія набиратиме на кілька голосів більше.

Президент на сьогодні вже має формальне право достроково припинити повноваження Верховної Ради України. Конституція України (ч. 3 ст. 90) надає Президентові таке право, якщо протягом тридцяти днів однієї чергової сесії пленарні засідання не можуть розпочатися.

А саме, з 26 грудня 2015 року до 25 січня 2016 року тривала третя чергова сесія восьмого скликання, а парламент не збирався усі ці 31 день. Останнє засідання в грудні 2015 року завершилося рано-вранці 25 грудня, а перше у 2016 році засідання відкрилося 26 січня.

Отже, у Президента України Петра Порошенка є причини, підстави і право оголосити позачергові вибори до Верховної Ради України. Тільки від нього залежить, чи будуть події в Україні розвиватися у конституційному руслі, чи ми почуємо голос розлюченої вулиці.

Що обере Президент?