Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Стаття 19 Конституції України

Поліграф Поліграфич…

Всі мабуть пам'ятають широко розрекламовану та анонсовану компанію щодо того, що всі кандидати на високі посади в облдержадміністрації будуть проходити перевірку на поліграфі (детекторі брехні). Навіть на сайті ХОДА про це писали.

5e8c2b1813ce8.jpg

Фото. Так в Херсонській ОДА виглядає кабінет, в якому надають консалтингові послуги щодо впровадження новаторства в управлінській діяльності

Сам голова виступав, про це розповідав, тішився з такого ноу-хау. Хайпанули і забули. Час пройшов, майже всі високі кабінети ОДА зайняли ті, хто ще вчора був в команді попереднього президента і інформація про перевірку пошукачів посад на поліграфі відійшла на другий план або взагалі зникла. Але люди в кабінеті № 402 на 4 поверсі та у кабінеті № 115 ОДА щось робили, щось проходили, комусь щось говорили, їх хтось записував. На сторінці ХОДА у Фейсбуці було повідомлено, що всі ці «консультативні» перевірки на поліграфі записуються на відео. За нашою інформацію київський експерт працював у Херсоні до Нового року. Обслуговував VIP- чиновників.

По 4-5 годин співбесід і розмов на фактично інтимні теми ... Хто ці люди, які все це організували, провели і надали висновки конкурсній комісії щодо кандидатів, які проходили цю перевірку? Якщо такі висновки були… Де зберігаються аудіо та відеоматеріали з багатогодинними теревеньками жінок та чоловік щодо різних аспектів свого життя. Де гарантія, що завтра ці матеріали не з'являться в мережі інтернет, як плівки Гео Лероса, або інші аналогічні матеріали? Де гарантія, що вони не будуть змонтовані з метою дискредитації або шантажу того чи іншого чиновника? Або спонукання його на вчинення певної дії, ухвалення рішення на користь тої чи іншої людини або групи осіб або підприємств і фірм? Хто надасть ці гарантії? Чим більше ми вивчали матеріал, тим більше виникало питань взагалі законності таких дій, не з боку конкурсантів, а з боку тих, хто їх змушував це робити, або підштовхував до таких дій. Питань виникало чимало. А відповіді ми спробуємо знайти разом з вами. Продовження за посиланням