Під шумок воєнного стану, депутати додали керівництву облради 1,5 мільйона гривень премійПід шумок воєнного стану, депутати додали керівництву облради 1,5 мільйона гривень премій. Про це я написав на власній ФБ-сторінці ще 13 грудня.

На позачерговій сесії Херсонської облради, яка проходила 4 грудня 2018 року, під виглядом виділення грошей на територіальну оборону, в зв'язку з воєнним станом, депутати проголосували за зміни до бюджету. Начебто і непогана справа — розподілити субвенцію і виділити 1,2 млн. грн на оборону області, якби не одне але. В зміни до бюджету прокрався рядок «Організаційне, інформаційно-аналітичне та матеріально-технічне забезпечення діяльності обласної ради». І сума 1 498 119 грн напроти, з позначкою «Оплата праці».

В той же час на заходи пов'язані з веденням воєнного стану та проведення тактичних навчань для виконання заходів бойової підготовки депутати Херсонської обласної ради передбачили 1 460 000,00 грн Громадську безпеку та порядок депутати профінансували у сімі 341 000, 00 грн.

5c1a5362e24c6.jpeg

Простими словами — депутати виділили своєму начальству з апарату облради майже 1,5 млн. грн на зарплати і премії за три тижні до нового календарного року. Точна кількість співробітників апарату невідома, так як штатний розклад на сайті знайти не вдалося, але в спеціальному розділі, де публікують контактні дані апарату, опубліковані прізвища 60 співробітників. Виходить, що на премії, в середньому, на одного співробітника передбачено 25 000 гривень.

Ось, як у соцмережі Фейсбук прокоментував цю інформацію журналіст Олег Батурін:

подивіться, хто голосував на позачерговій сесії Херсонської обласної ради 4 грудня за виділення щедрих преміальних чиновникам Херсонської обласної ради — представники «Опозиційного блоку», «Самопомочі» та інших партій. Тих самих партій, представники яких у Каховській міській раді рік тому зірвали сесію і провалили прийняття бюджету громади на 2018 рік тому що їм здалося, що у місцевих чиновників «захмарні зарплати».

На тій сесії навіть стрибав депутат облради від Опоблоку Павло філіпчук з криками: «громаду обкрадають!»

Проте виділяти 25 000 гривень преміальних до зарплати кожному для облради зазорним не виглядає. Сергій Дроздік — ЗА, Павло Філіпчук — ЗА, Віктор Забєлін — ЗА, Галина Гондарева — ЗА.

Виходить, що 25 000 преміальних — це ОК, дуже потрібна справа. А преміальні в 5-8 разів менше для чиновників — «грабеж» і злочин.

Дуже дивна логіка.