***

Нещодавно, українська держава дозволила собі таку прикрість, як визнання якихось там папірців про народження та смерть, які роздруковані на якомусь принтері десь в Горлівці чи Макіївці. Насправді абсолютно неважливо про що ці папірці: про народження, про смерть чи про друге пришестя Христа, важливо те, що Україна визнала їх як документ з юридичним фактом. Тобто Україна визнала суб'єктність ОРДЛО, вона вступила в правовідносини з банд формуванням, вона спілкується з терористами на мові якою спілкуються держави.

***

Є нормальні держави, наприклад такі як Грузія чи Ізраїль, які спілкуються тільки з державами, а є Україна яка добра, вона спілкується з усіма. Ви чули колись щоб Грузія визнавала якісь папірці з Абхазії? Чи щоб Ізраїль оформлював палестинцям свідоцтво про народження? Я не чув, можливо я щось пропустив, якщо так, то напишіть в коментах. Я хочу знайти Україні друзів, бо вона така самотня у цьому жорстокому світі, де ніхто не визнає юрисдикції агресорів окупантів та національних ворогів, давайте допоможемо їй разом.

З українцями вигідно воювати вони вам дадуть пенсій, будуть визнавати всякі документи які ви будите друкувати на кольоровому принтері, а якщо ви їм ще нагадаєте про права людини, то будьте готові, що вони заплатять за вашу комуналку і зроблять вам ремонт в квартирі.

***

Проблема встановлення факту смерті або народження, та й будь яка проблема юридичного характеру, має бути вирішена тільки в межах юрисдикції України. Якщо ж проблему неможливо вирішити без домовленостей з гопніком, то краще не вирішувати її взагалі, бо гопнік не розуміє, що таке право та всілякі інші юридичні конструкції, а навіть якби розумів, то це вже не був би той гопнік, якого ми так сильно любим.

***

Війна це проблема не юридична, а виключно політична. Якщо перед вами лежить шахівниця і ваш опонент-гопнік замість того щоб грати з вами в шахи, грає в «чапаєва», а ви все одно продовжуєте грати з ним в шахи, то ви або мазохіст або ідіот. Якщо ви мазохіст, то будьте готові, що як тільки на шахівниці закінчаться шахи; шахівниця опиниться у вас на голові, а через декілька годин ви прокинетесь без мобілки й з гулею на лобі, це якщо у гопніка немає «фінки» чи викрутки, а якщо є то ви взагалі не прокинетесь.

***

Завжди слід пам'ятати, що статус громадянина передбачає не тільки права і свободи. Статус громадянина передбачає і обов'язки та можливі позбавлення, про які не написано у Конституції та Законах, але вони є. У Конституції не написано, що вам може відірвати руку чи ногу на війні, там також не написано що ваш будинок можуть розбомбити, а вашу дружину зґвалтують і за це ніхто не буде покараний. Це є наслідком того, що громадянин має більше прав ніж підданий, громадянин може більше. Громадянин може назвати свого президента лохом і йому за це нічого не буде, а підданий не може. Проблема в тому, щоб користуватися своїми правами у повній мірі, права мають відповідати обов'язкам та можливим позбавленням і втратам. Не про всі права написано у Конституції, як і не про всі обов'язки.

Не поводьтеся як піддані, будучи громадянами. А для тих хто зараз цього не зрозуміє, то зрозуміє коли його будуть пиздити нагайкою, десь під Житомиром. Ви не губіться й між ударами нагадуйте москалю про права людини – він їх любить, й можливо, буде не так сильно вас бити по голові.