Щось останній час в очі стали сцяти унікальність.
Унікальну українську матрицю, унікальний менталітет, унікальне місце в історії. Навіть трошки підсцикають наддуховністю з найтрадиціями і то, що в нас не так як у людей, і як у людей і не вийде, і лучше тудой даже і не пробовать ходить. Бо прападьом. Бо нетакіє.

Як відомо, самі унікальні народи живуть в північних кореях. На порозі у корей південних, за дверима у братів більшстарших і в утриманні у паскуд найбільших. І чим кореї північніші — тим народи там унікальніші. Он і їх Ким Чин Хтось ІІІ Освічений не дасть збрехать. Унікально ж живуть в модерновому середньовіччі? Ганяють по землі предків на своєму Чучхосипеді, от-от переможуть імпериалістів і нарешті пообідають. Навіть трошки блаженно.

Но сумно. В цивілізацію на братанському танку більше не пускають. Як 50 год назад. І весь час сіно з рисом треба вимагать у ООН. Бо 50 год як неврожай.

***

Я більш-менш без загострень пережив звістку про найчорноземніші чорноземи і другу по співучості мову. Воно іноді треба в якусь хуйню для самовпевненості вірить... Но унікальна історико-економічна формація вже трошки піддістала. Це шо за велосипеди на совковому ходу винайшли? Га?

Все людство проходе одні й ті самі стадії розвитку: дикунство-варварство-рабовласництво-...- капіталізми — і аж до планів колонізації Марса й далі в бескінечність. На то воно і зветься одним словом ЛЮДСТВО. Всі. Без унікальних виключень. Унікальні виключення, то горобці якісь чи молюски. І живуть по ту строну дикої природи від нас.

Всі проходять одні і тіж формації, роблять одні й ті ж помилки і навіть неподобства та винаходять одне й таке саме колесо. У всіх воно кругле виходить. Або виходить не колесо. Якоїсь унікальності там не дано. Або — або. З цивілізацією все те саме. Або вона вийшла отакою, або то не цивілізація.

Якшо робити не так як у людей, то і вийде шось не то, шо у людей. Тут треба визначитись і не вийобуваться. Або тудой, або сюдой. Або в 21 сторіччя, або назад в унікальний первісний комунізм. Це аксіома.

І шоб не розтягувати розклад первісної УРСРії та розвиток в Україну на достобіса з гаком поколінь, не проходити знову ті феодалізми з буржуазними революціями, то просто треба дивитись як у людей, і робить як у людей. Тоді і вийде то, шо в людей вийшло. Бо відповіді на наші проблеми давно задані і записані. Перетравлені. Корисне впітане. І то, шо ми шукаєм — збудоване.

Просто дивитись як воно там. Не путать вождів з лідерами, привласнення з власністю, Бабуйулю Рабіновича Вишкобойка з божим даром. І все буде гаразд

А всі заклики провідних українських скотиняк срочно згадати ту унікальну унікальність і зайнятись самоізоляцією, бо їм, бачте, пиздець ввижається — є спробами зробити Країну не як в людей. В принципі, вони іншої і не вміють. В принципі, у них така і виходить. В принципі, це і є консервація «системи» шляхом стерилізації нас. Суспільства. Не шляхом примусу, а нашої добровільної байдужості. Це висший пілотаж у хохлоробів. Не піздюлями, а вмовляннями. А пиздець їм таки реально приходе, а не ввижається.

«Стерилізуймось, бо ми того варті!», — кричать вожді скотинякошкірих унікалофонів. Стерилізуймось, бо земля не товар, ланосозбирачі не витримають конкуренції, там гей паради процвітають і православні нікому не нужні.

І найзавзятіше тою унікальністю сцуть в очі унікалофони з мощами в деклараціях, церквами в спальнях і державними монополіями в приватному володінні. А ще з тризубом, набитим поверх значка ВЛКСМ.

Розповідають, хрестяться, закотюють очі до неба і кажуть блаженно: «бля-буду, то не моча». Бля-буду, теща заробила, бля-буду, захист вітчизняного товаропоробника, бля-буду, візьми і зроби сам. Блябудькають і хрестяться, хрестяться і блябудькають.

Це все привіти з пізнього палеоліта, якшо чесно. З того первісного (і не дуже) комунізму з якого вони і вілизли. І саме в той первісний стан нас тими меседжами і тянуть. В общинника-збирача какби нічийного, шо в дикій природі какби погано лежить, но дуже треба мені-унікальному. Або у сусіда, або в колгоспі. Або в безплатній медицині з освітою. В часи первісні, натургармонійні, но дикі. Того так і називається — дикунство. З унікальними відносинами, як для 21 сторіччя, но такими зрозумілими для масаїв в південній Африці. В спільноти, що привласнюють.

За тими месседжами криється, по-перше, не зання і невміння створювати шось корисне і полєзне для людства. По-друге, страх. Звичайний первісний, майже звірячий страх. Страх за все шо чесно привласненно в нечесних умовах. Страх, що все те нажите, в нових умовах віднімуть і поділять. Розумієте? Бабойлям, Вишкобойкам і головному редактору районної державної телерадііокоппанії «Совкові Перли» просто страшно жить серед людей, а не племінного народонаселення.

Так от, слухать ті пісні народів палеоліту про захист вітчизняної унікальності не треба. Ну развє шо поржать. Треба брать за фаберже цих скотинякофілів і людинофобів і питать: нахуя тобі ті яйця, колекція інкрустованих ізотопами Каліфорнія вил і автопарк Брєжнєва? Нахуя і звідки? Ти масай чи довбойоб? Ну в друг людина дійсно випадково масаєм вияветься і шоб неудобно перед іноземцем не вийшло. Бо в них брать за фаберже не прийнято.

А кожне, падло, яке зареєструвало церкву в декларації, має знати шо воно падло, а не депутат чи суддя чи начальник митного посту. І знать, шо ми про це знаємо. Нє-нє, їм це не поможе вже. То хворі на клептоманію і размозженіє мозгів люди. Втрачена гілка еволюції для людства.

То для нас важливо. Шоб поменше вестись на всякі заклики не думать про людську медицину і згадать первіснопобутову унікальність.

Ми що з іншої планети? Чи не такі предки не з того дерева злізли? Чи бананів в геніалогічному дереві більше ніж людей? Та наче ні. Наче такі самі. Просто питань тих не задали, і відповіді ще не перетравили.

А треба нам плюнуть на втрачені покоління можновладців і робить своє. Робить і дивитись на інших добрих людей, в яких оце совкове, постсовкове і підсовкове унікальство давно скінчилось. І повторювати за ними. Ну і себе красивих пестить і ростить.

***
А потім, колись, коли Звягільського поховають на могилі Ляшка, можна в Кончі-Заспі зробити резервацію Мудакаїв. Нацоніальний парк-заповідник. Школярів і туристів водить, Корупшинал Планет запрошувати освітні фільми знімать та влаштовувати сафарі на депутата-скотиняку, з можливістю задати йому питання щодо передвиборчих обіцянок і вивезення впольованого чучела. Якшо вполюють, звичайно. Бо то такі хитрі звірюки… як заманять в хащі божественним співом, як насунуть в вуха жалю та болю за всьо хороше. Як плюнуть добром в очі. Як вцепляться іклами опіки в бідних, знедолених і якусь державну монополію. Так шо треба поменше унікальних співів слухать. І все тоді буде Україна.