У 2019 році ми раділи тому, що політика не втручається у церкву, а церква — в політику. В підтвердження чого 22.10.2019 навіть було офіційне звернення церкви (https://eparhia.dp.ua/…/ofitsialnoe-zayavlenie-dnepropetr…/…).
Нещодавно мені закинули, що я в «рожевих очках» і звернення вказане було зроблено через конфлікт, а не з благих помислів. Мою увагу звернули на те, що воно зроблене через необхідність спростувати заклики газети «Мир» підтримати одну з політичних акцій проти Президента України в м. Києві (посилання на номер: http://prav.at.ua/load/8-1-0-290).
Я все одно залишаюсь на своєму — церква зробила правильний заклик і це є позитив, оскільки релігія має бути проти сутичок та розбрату.
А от той факт, що газета «Мир» (яка доречі називає себе «православною») поширювала фейкові заклики з приписом «по милости божьей...», без благословення церкви, — не зрозуміло. Я думав, що та газета нажить церкві. Навіть якщо газета самостійно намагається збунтувати народ, — тоді державні органи мають звернути увагу на цей факт. Те, що люди не байдуже до цього ставляться та помічають такі речі і є позитивом!

5e21c5244bd99.jpg

5e21c52d73e16.jpg