Цей пост — продовження історії про те, як російська федерація докладає усіх зусиль для того, щоб створити соціальну напругу в Одеській області, спекулюючи на питанні релігійному та етнічному.

Частину першу можна прочитати тут.

Частина 2 є також у вільному доступі.

Отже, в продовження історії про те, як народний депутат Кіссе втілює плани Кремля, мушу зазначити наступне.

Незадовго до сесії міської ради Білгород-Дністровська виконком зібрався вже втретє і таки проголосував за розробку детального плану території під церкву УПЦ КП. Про це є відповідний документ на сайті міськради. Пишу це, щоб спростувати інформацію від ряду ЗМІ, котрі заявили, що це питання не розглянулось.

Так от, прийняття рішення виконкому замість винесення питання на сесію поставило в досить незручне становище групу нардепа Кіссе та самого фігуранта цієї історії сепаратиста Кащі, котрі завчасно почали збирати проплачений мітинг під вказану сесію. Про це свідчать скріншоти із соцмереж.

592dcb2654dbe.jpg

592dcb3ba2248.jpg

Також в хід пішли і листівки із досить цікавим текстом.

592dcb87c23d7.jpg

592dcb918ea73.jpg

592dcb98767e1.jpg

Навіть оголошення розвісили із закликом приходити під мерію. Також доволі неоднозначні. Нічого риторика не нагадує?

592dcc0b8c020.png

І, звісно, 30 травня на сесію прибуло централізовано декілька автобусів молодиків, імовірно із південніших районів для участі в так званому «мітингу». Один з бусів так і не доїхав. Його розвернули правоохоронці в Затоці, на шляху до міста.

В цілому, те, що було — це демонстрація бидла у всіх його проявах. Від таскання прапора автономного утворення в Молдові — Гагаузії, до мітингуванння «на кортах» та обіцянках вибити у дівчини, що знімала відео, телефон.

Бидло по 500 грн таке бидло.

592dce71361c1.jpg

592dceab6abff.jpg

Захисник «Вк» зправа.

592dceb74d9f2.jpg

592dcec65db49.jpg

Видно, що люди прийшли постояти за ідейні переконання.

592dced18363b.jpg

Але найцікавіше — на відео.

Отже, частина 1. Це запис трансляції з Фб місцевої патріотки.


На цих кадрах якась особа каже, що на місці буде створюватись якась самооборона для відпору від заєзжіх. Серйозно. Це на 15:10. Прямо як свого часу в Криму.

Частина 2.


Тут ідуть передавання привіт «Уралу, Масквє і Магадану», погрози оператору і чомусь усе дійство перемістилось під офіс партії «Наш край», котра належить все тому ж нардепу Антону Кіссе.

Молоді люди специфічної зовнішності дуже красномовно дають зрозуміти про свої мотиви перебування там завдяки поведінці та висловам.

Якщо коротко — тітушки приїхали «давать атпор фашистам і біндерам», але не зустріли ні перших, ні других.

Але фіг з ними, з тітушками. Не хочу їм приділяти уваги. Цікаво зовсім інше — загальна ситуація.

Народний депутат організовує захід. В українському місті Білгород-Дністровський. Зтягує туди проплачених тітушок. Все відбувається під прапорами інозменої держави — Болгарії та утворення Гагаузії, немає жодного прапора України. На місці звучать антиждержавні висловлювання. І в решті решт лунає заява про створення якоїсь місцевої самооборони.

Цікаво, правда? Тут вже навіть не пахне, а смердить на всю сепаратизмом.

Ще краще пазл складається, якщо звернути увагу на, здавалося б, не пов'язану із цією ситуацією людину. Це Артем Бузіла, що втік до Росії після невдалої роботи проти України і перебування в СІЗО. Закривали його за участь в російському проекті по відділенню частини Одеської області від України — «БНР» — бесарабська народна республіка. За дивним співпадінням пропаганду він вів, будучи головним редактором ресурсу http://topor.od.ua/.

А вже вказаний сайт «Топор» належить якраз тому самому нардепу Кіссе.

592dd38b5dab1.png


І, звісно ж, абсолютно випадково, проживаючий нині в Москві Бузіла інформаційно підтримує лінію того самого депутата.


592de0a5aac4e.png

Наступна дата, на котру можна чекати продовження активності російської агентури — громадські слухання по тому ж таки храму УПЦ КП. І якщо загаданий депутат не припинить свої дії, а навпаки, сприятиме всіма можливими способами подальшій спекуляції на темі нацменшин і створить ту саму «самооборону», то думаю, це може мати незворотні наслідки.

На четвертому році війни спецслужби країни-агресора на весь зріст працюють в нашому тилу, йдучи в напрямку відділення наших територій, і очолює це — цілий депутат Верховної Ради.

Хотілось би реакції СБУ, президента і ВР.

Бо якось ну дуже погано це все виглядає. І може призвести до гіршого.

Так на що чекає наша влада і чи буде вона діяти проти цього виклику?