Знаєте, я часто думаю про те, як, живучи в Україні можна бути байдужим до того, що відбувається з твоєю Батьківщиною. Ну з колаборантами та іншими сепаратистами і так все ясно, там ідейні переконання і. т. д., а от мова про тих, хто каже «я поза політикою». Це як розписатись у власному невігластві і тупості. Те ж саме, що сказати «мені байдужа моя доля і доля оточуючих, хай все вирішують замість мене». Ще більше дивують ті, хто при цьому голосує за опоблок, бпп і подібних, при цьому зі словами «я в політіку нє лєзу», а потім ще й обурюються, що от тепер комуналка дорога чи чому дороги у нас такі погані...


«Хочу сказати: не бійтеся ворогів – в найгіршому випадку вони можуть вас вбити. Не бійтеся друзів – в найгіршому випадку вони можуть вас зрадити. Бійтеся байдужих – вони не вбивають і не зраджують, але тільки з їхньої мовчазної згоди існує на землі зрада і вбивство.»

Мова піде якраз про такий планктон, який вважає себе вищим за всю цю метушню, якусь там війну та незрозумілий Майдан.


В одеській медіа-сфері є особа на ім'я Віталія Токарчук.

Посилання у Вк https://vk.com/id14402874

на Фб https://www.facebook.com/vitalija.tk

Може, я б і не приділяв їй жодної уваги, бо таких осіб дуже і дуже багато, але є один важливий нюанс. Вона працює на державному телебаченні. В Одеській області є по-старому «Одеське обласне державне ТРК», а по-новому «Філія ПАТ НСТУ „Одеська регіональна дирекція“. Віталія веде передачу „Мозаїка“, з якою можна ознайомитись за посиланням.

І все б нічого, працювала б собі спокійно вона на обласному телебаченні, але деякі публікації її в соціальних мережах наштовхують на думку, що варто їй написати заяву на звільнення. Чому?

Наче там нема нічого аж прямо антиукраїнського, нічого, що б порушувало закон, але...

Підемо по-порядку.

В лютому 2016го, рік тому, вона оновлює основну фотографію у Вконтакті, де в її руці красується мікрофон 1 російського телеканалу. Того самого, який є рупором Кремля у війні проти України.

728e3b89c9-26-02-2017-14-41-37.png

Листаємо нижче, і бачимо, що вона публікує ще фото зі студії того ж таки першого російського каналу

a080f1a144-26-02-2017-14-43-21.png

А ось ще селфі на фоні емблеми „Першого“. Мабуть, чи не перше в світі селфі на фоні лайна


2ae9f095ec-26-02-2017-14-45-19.png


Далі бачимо публікацію з тією ж емблемою, де в коментах їй радять поцілувати Урганта, який працює там же, а наша героїня лайкає цей коментар.

Нагадаю, ватний дебіл Ваня Ургант в 2013му „прославився“ своїм жартом про те, що нарізає зелень, як червоний комісар жителів українського села


b640c82c9e-26-02-2017-14-47-04.png


Ще є чудове селфі на фоні Кремля з красномовним підписом


e0584c83bc-26-02-2017-14-52-37.png


Далі бачимо ще один пост, де вона сповіщає, що знайшла свій дім. І це — телецентр Останкіно (нікому ж не треба пояснювати, що це?)


216a5abe9e-26-02-2017-14-54-15.png


На жаль, вдома вона так і не залишилась після цього, і повернулась назад до Одеси, працювати на тому ж облтелебаченні. А було б чудово, якби Віталія там і залишилась, в росії.

Гортаючи її сторінку ще далі вниз, я побачив ще одну чудову світлину, якою просто не можу не поділитись з вами.


37e760cf71-26-02-2017-15-00-58.png



Це — Сочі. Літо 2015го. І не бентежать телеведучу ані георгієвскі лєнти на задньому плані, ані те, що улюблена їй РФ розв'язала проти України війну і вбила тисячі її співвітчизників.

Хоча, чи існує для Віталії Україна, це питтаня, бо вона ще в 2012 році поширювала спільноту, де нашу державу називають „страной 404“, тобто такою, якої не існує і ніколи не існувало. Додаю скріншот.



4050dceb69-26-02-2017-15-03-29.png


Мені невідомо, чи вела якусь саме роботу на 1й канал дана особа, бо жодних слідів про це в інеті так і не знайшов. Але її публікації про цей канал охоплюють місячний період, що наштовхує на думку, що вона там намагалась працювати, але чомусь не підійшла.

І знову ж, судячи з її постів, вона до від'їзду в РФ була співробітником ОДТРК, і туди ж повернулась після гастролей в державі-агресорі.

І от сьогодні, як наче нічого й не було, Віталія Токарчук працює на телебаченні. На державному українському телебаченні. Там, куди кадри мали б відбиратись у першу чергу за критерієм готовності працювати для цієї держави.

Ну от якось неправильно, коли за твою країну щодня проливають кров її кращі сини, а ти при цьому, не соромлячись, катаєшся в росі, яка ров'язала цю війну. І більш того, ще й сама викладаєш тому підтвердження і намагаєшся влаштуватись в ЗМІ, що є чи не основним рупором пропаганди. Пропаганди, з якої почалась окупація Криму, війна на Донбасі і яка мало не змусила ту ж Одесу стати частиною т. з. „новоросії“.

Але й пояснення, я впевнений, у Віталії є. Їй просто на все це пофіг. Плювати.

Вона — поза політикою.

Поки ви там воюєте, вмираєте, волонтерите пацанам на передову та намагаєтесь якось, своїми силами, змінити цю країну на краще, вона думає про власну кар'єру і бабло.

Бо бабло, як відомо, перемагає зло.

І рабом бути зручніше.


Але усе одно питання залишається відкритим.

Як довго ще шанувальниця кремлівської пропаганди буде працювати в державній установі? Чи може керівництву ОДТРК теж на все пофіг?