Моя минула публікація про блокаду окупованих територій має своє продовження. На цей раз темою є не скільки саме блокування залізниці, а лише те, що стосується постачання вугілля.

Впродовж короткого терміну часу ми бачимо від уряду декілька заяв, які інакше аніж висловом «маразм крєпчал» назвати не можна. Але це не дивно. Ми ще побачимо багато цікавої брехні від них навколо усієї цієї теми.

Отже, заява номер 1:

a33552f9e2-14-02-2017-12-54-02.png

Детальніше за посиланням.

Тобто, якщо вірити Гройсману, за три роки війни уряд так і не вирішив проблеми з поставками вугілля. Більш того, тут випливає ще й наступне: керівництво держави не передбачили таку ситуацію, як запуск блокади, але абсолютно спокійно торгуючи з бойовиками, впевнене в стабільній співпраці з ними. Логічне запитання, якщо у імовірній дестабілізації ЕПК України винні протестувальники, то які б заяви лунали, якби бойовики припинили поставки в односторонньому порядку?

Йдемо далі. Заява №2:

b0d5b30a3d-14-02-2017-14-12-35.png

Повний текст доступний в джерелі. Різниця між заявами — 1 день.

Або президент не в курсі, що говорить та планує прем'єр з його ж команди, або я чогось знов не розумію. Якщо опиратись на заяви, наведені вище, то виходить наступна ситуація: Блокувальники торгівлі з окупованими територіями завдають нищівного удару нашій енергетиці. Саме тому ми попереджаємо, що тепер будуть віялові відключення електроенергії по Україні. Але, не зважаючи на дефіцит всередині держави, ми готові постачати електроенергію в Молдову.

Виглядає якось абсурдно і не в'яжеться з логікою. Здається, в якомусь з моментів нас просто найобують не вводять в курс особливостей української політики.

Добре, тепер заява №3.

5019502e5e-14-02-2017-15-09-05.png

Новина повністю також за посиланням.

І тут тепер найцікавіше. Шумна останнім часом і малозрозуміла звичайному українцю формула «Ротердам +„, виявляється вже не діє. Нам довго розповідали про її необхідність, про те, що ця сама формула дозволить Україні остаточно позбавитись енергозалежності і не торгувати з бойовиками. Саме тому нам підвищили тарифи на електроенергію та змусили українців наповнювати кишеню Ахметова та Кононенка на суму більш ніж 10 мільярдів гривень. Але тепер виявляється, що формула де факто не працювала, але гроші по ній з держбюджету кудись таки пішли. І за логікою, раз держава повернулась до купівлі вугілля з ЛДНР, тарифи на світло мали б знизитись... Але ні, навпаки, з 1 березня ціни на електрику тільки зростуть.

Крім того, відходячи від теми, хочу нагадати, що обленерго по Україні (які є фактично посередником між виробником та споживачем) належать дуже відомим людям, яких щосекунди ми з вами збагачуємо. Це Льовочкіна, той же Ахметов, Бойко, Коломойський, Суркіс, Григоришин та представник партії путіна «Единая Россия» Бабаков, доля якого — майже чверть обленерго України.

Моралі чи якихось висновків не буде, бо хто має очі, той побачить.

Завершу пост просто цією рекламою від БПП, яку я вранці зустрів у фейсбуці. Це найкрасномовніша оцінка правильності дій тих, хто блокує торгівлю з тими, хто нас вбиває.

bd1b36dedf-2.jpg