Наснився мені декілька днів тому сон. Ніби я з дружиною дома, у нас в гостях батьки. Час вечірній, всі вже перевдягнені до сну. Аж раптом чується вибух, я виглядаю у вікно і бачу як провалюється земля. Думка за те, що це бомбардування. Я відео-уроків передивився багато на цю тему. Правила поведінки, де шукати прихисток — знаю. Але ми на хвилиночку на 18 поверсі живемо, тож драти з будівлі треба чим дужче, бо поховає. І от я всім кричу, щоб швидко бігли до сходів, але сім'я літає по квартирі, збираючи якісь речі, бо всі в піжамах, а на вулиці зима. Я і сам розумію, що вибігти ми вибіжімо, а як хоча б дні два на вулиці пересидіти — загадка. То ж як тільки я когось одного до дверей виштовхую, інший за чимось побіг. Гуркіт наближається ближче... клац!

Я прокинувся. Трохи полежав, дивлячись в стелю і далі заснув, але з думкою, що треба зібрати тривожного наплічника.

Результат ви можете побачити на фото. В мене був доволі обмежений бюджет і збирав я туди речі не поспіхом, але вважаю, що за свої гроші, це доволі корисний комплект. Тож розкажу вам, що туди входить, і що скільки приблизно коштує.


47afac7ba5-.jpg


Почнемо власне з самого реч.мішка. Я замовив його разом з саперною лопаткою та флягою на сайті promt.ua. Все разом мені обійшлося гривень в 150(!). По якості — самі стандартні армійські речі. Мало комфортні, але надійні. Пахли складом. По ходу якомусь генералу не вистачало на баньку і він загнав, що було в ВЧ баригам.

Далі в супермаркеті Novus була куплена сокирка за 85 гривень(не знаю чого так дешево). Зручна, з прорезиненою ручкою та нормальним лезом. Коли я складав рюкзак, то думав, що краще покласти її чи саперку. Зупинився на сокирі, бо якщо лопатка не наточена, рубати нею дрова чи мародерів — незручно. А копати і сокирою можна. Взагалі, я радив би придбати мачете. Універсальний інструмент на всі випадки життя.

Ножів в рюкзаку декілька. Один туристичний всередині, в якому ложка, виделка, різні шила та відкривашки. Другий я нашив зовні. Це такий дебелий мультитул-метелик з пилками, викрутками та гайковими ключами. Він мені обійшовся в 100 грн. Зроблений з паршивенького, доволі м'якого, металу. Але в цьому є практичний зиск. Спочатку там був більш дорогий ніж з 440 сталлю. Але коли він тупився, заточити його у лісі, навіть бруском, було просто пеклом. Цим же попрацював, об камінчика трошки почухав і горя не знаєш. Звісно круто коли є якийсь крутий тесак, з класної сталюки, що тримає заточку. Але ж повторюсь, що бюджет в мене був обмежений.

Фляга пуста, висить тільки на перспективу. З іншої сторони ви можете бачити підсумок. То аптечка. Туди ж я вклав пам'ятку про надання медичної допомоги, та інструкцію по полюванню та риболовлі в екстремальних умовах. На жовтому темляку, що стирчить з кишені, знаходиться компас.

До речі про темляки. Ви мабуть помітили, що я обплів все що зміг. Це такий спосіб мати запас мотузки, що завжди стане у нагоді. В тому ремені, що тримає ніж, наприклад, 3-4 метри. Це звичайна, капронова мотузка для білизни. Але я також ношу паракордовий браслет. Він складається з дуже міцних синтетичних волокон і тримає понад 100 кг. Якщо його розпустити на нитки, то можна, наприклад, рибачити.

Тепер розглянемо, що ж я поклав в середину.

З їжі, по розрахунку на два дні для двох людей не шикуючи — дві рибні консерви, 6 пачок мівіни, пів кіло печива, чай. Ще хочу насушити і докласти сухарів.

З речей — дві пари теплих носків, два старих, теплих реглани з капюшоном. Знадобляться як і утеплитись, так і на перев'язочний матеріал.

Ну а далі такий список:

- Мотузка капронова, 5 м.

- Ліхтарик на голову.

- Сірники, запальничка газова, запальничка zippo з бензином, дві пачки сухого спирту, свічки.

- Голки і нитки.

- Мило господарське, туалетне, зубна паста, зубні щітки, зубна нитка.

- Гребінець-щітка.

- 5 сигар.

- Залізна кружка.

- Олівець, ручка, папір.

Вага всього рюкзака якихось нещасних 5 кілограмів.

Власне, все. Скажу ще тільки, що маю телефон, який не боїться ні води, ні пилу і тримає місяць акумулятор. Від нього також можна заряджати інші прилади. Якщо б його не було, я поклав би до наплічника ще якісь елементи живлення.

Маю надію, що стаття вам була цікавою та корисною.

Бережіть себе та своїх рідних.