4.09.2015

В нашому сучасному соціумі, серед не схильних до надмірного людинолюбства громадян, дуже часто виникають жорсткі реакції по відношенню до населення Донбасу. Я сам, порівняно не так давно, пропонував: «Та ізолювати ці території, і хай крутяться там як хочуть! Буде нормальна така буферна зона між Україною і Мордором».

Тож питання дня — чи воювати українській Армії та нашим співвітчизникам за Донбас?

Риторика терористів часто-густо будується на гіпотезі «Це наша земля! (тобто їхня) Ми тут жили, а потім прийшли ЗСУ, що в основному укомплектовані особовим складом з західних областей нашої Країни, і чинять тут військові злочини, хочуть окупувати ці землі». Подібні викривлення дійсності особисто мене дійсно збивали. Ну якщо не хочуть люди донецького регіону з нами в одній країні жити, то «прапор в руки» і валіть на всі чотири боки.

Але ж нещодавно вийшла в мене наступна історія.

Як тільки я приїхав на Донбас в парі зі своєю камерою і наміром відзняти чудове, живе інтерв'ю, наша компанія наштовхнулася на дуже крутого «чувака», що командував артилерією. Посиділи трохи, порозмовляли, вийшли на якусь спільну хвилю. Ну і пропонуємо: «А давай запишемо відео за твоєї участі».

«…Неможна» — відповідає — «я місцевий, і сім'я моя тут же вся проживає (діло в Артемовську було)». Переїжджаємо в місто Красноармійськ. Знайомимось з особовим складом. Знаходимо посеред табору «крутєцку» спортивну точку з гирями, гантелями, штангами і іншим спортінвентарем.

Ніфіга собі! Вам то сил і наснаги вистачає ще й качатись!?

То — відповідають — як «сєпара» за горлянку взяти, то щоб вистачило сили вже не відпустити, доки він не сконає.

Надихнувшись такою поетичною думкою, питаємо, а хто ж тут більше всього займається? Відповідає високий, статний хлопець.

Я ж до нього – «Давай запишемо про це все відеорепортаж, щоб люди в Україні знали які в нас солдати кльові і що не тільки війна займає їх час.

„Неможна мені“ — каже – …«з Донецька сам, і сім'я вся там зараз мешкає, ще не дай Бог біди». Тому знімався він в нас в балаклаві (на фото).


b560a6f3c3-2015-10-22-192427.png

І куди б ми не їздили, всюди зводила нас доля з військовиками, що родом з Донбасу. Вони воюють за свою землю і від душі обурені тим, що там відбувається!

То чий Донбас? Хто до кого приніс війну?

Тому ми всі зобов'язані надавати всю посильну допомогу нашим співгромадянам, бо ми, на відміну від московіїї, своїх дійсно не лишаємо.

Донбас це Україна !!!