На фоні масового ажіотажу і захоплення новими можливостями із отриманням Україною «безвізу» вирішив поповнити сімейний документобаланс новим чіпованим аусвайсом. Зауважу одразу — не «зрадофіл» і не «всепропалець», просто практик :)

Отож, митарства за новим паспортом, який повинен відкрити мені ворота в Європу!!!

Ось уже ДРУГИЙ тиждень поспіль намагаюсь зареєструватись на сайті Державної міграційної служби у електронній черзі по Києву, — МАРНО! Рівно з 00.00 по світовому синхронізатору усіх операційних систем в компах (дружина теж на іншому ноуті клікає це лайно під назвою «система реєстрації») мені видає сторінку на заповнення номера телефону-вибір відділення ... далі робот з картинками і ..... ПУСТОТА З ТОТАЛЬНИМ ГЛЮКОМ УЖЕ ДВА ТИЖНІ !!! тобто сайт відверто лагає !!! А уже о 00.02 видає по усьому Києву, що вільних місць на два тижні немає взагалі !!!

Йдемо далі і слідкуємо за руками !!!

Нещодавно завітав в одне відділення ДМС (совок звідти ніколи не йшов і не виходив навіть на перекур чи посрати). Черга величезна і люди реально сидять з 4-ї ночі, очікуючи на вільні місця замість тих, хто «завтикав» по своїх годинах.

Підійшов до тітоньки за вікном, яка з почуттям власної значимості сказала, що талони на візит видаються НА МІСЯЦЬ НАПЕРЕД (це тільки на візит до мінотавра, який реєструє вашу заяву) і не раніше, але треба приходити в робочий час і з вівторка по четвер !!!

Йдемо далі — побачивши моє здивоване обличчя, яке не прагнуло «домовитись», жіночка, яка стояла поруч, сказала сакраментальні для кожного «невластьімущого» українця: «ідіть сюди, я вам хочу щось сказати», ну а далі за логікою речей, — «треба підійти і попросити „порєшать“, потім тихо передати жіночці за вікном 1000 (тисячу) гривень і вона видасть вам талончик на найближчі дні»…

Тут мене накрив тотальний когнітивний дисонанс : їхати кудись влітку, заплативши тисячу + 577 гривень, чи забити і звинувачувати владу у всепропалості і тотальній зраді ???

Візит закінчився нічим і черговою «перемогою» над бюрократичним і корумпованим чиновництвом, — себто нічим. Обтершись, почвалав до машини, згадуючи, які документи потрібно подавати в посольства ... неХЕППІенд, однозначно !

Висновки і логічні домисли:

1. Сайт ДМС http://dmsu.gov.ua/online , на фоні загального ажіотажу, «заточений» на блокування реєстрації ззовні і вигрібає вільні місця «адмін Ваня», який вдома або на понаднормовій роботі щодобово після 00.00 формує базу талонів для «тітоньки за вікном», які вона потім щедро надає «зацікавленим» за тисячу гривень (тоді ж звідки у тітоньки вільні талони, якщо їх нема в системі на тридцятій секунді нової доби).

2. Таких «своїх» тітоньок і адмінів — не менше 12 у місті Києві, на кожне відділення і ВЦОД

3. Наша бюрократична «совкова» машина настільки сурова, що перемелює навіть найоптимістичніші сподівання на нове життя за нормами цивілізованого світу.

4. Це тотальне блядство закінчиться тільки тоді, коли не буде «тітоньок за вікном», а людський фактор починатиметься і завершуватиметься у одному кабінеті, де вас фотографують, «відбивають», консультують, приймають і видають … та й то – не гарантія, бо на кожну хитру жопу знайдеться свій гвинт з лівою різьбою !

5. Ау, Соколюк, Пімахова та «іже с німі» … а у вас паспорти уже є, чи «тітонька за вікном» вам теж показала кукіш?