5d4f9bf01d2fd.jpeg

Часто глобальне бачення надихає на нові погляди. Досвід інших країн, іноземних компаній чи інформація про геополітичні зміни дозволяє підприємцям думати на декілька кроків вперед.

Я взагалі прихильних глобалізації, для мене навіть незначна, на перший погляд, для планети інформація може стати крутезним джерелом ідей.


ВИРУБКА ЛІСУ ЯК ЕКОНОМІЧНА НЕОБХІДНІСТЬ ЧИ ЛЮДСЬКА ДУРІСТЬ

Президент Бразилії Джейр Больсонаро активно розпродує тропічні ліси, бо вважає це національним бізнесом на кшталт видобування нафти.

За останні 50 років, згідно з інформацією від Economist, Бразилія вирубала ліси площею з Францію (ну чи Україну).

Амазонка незвична тим, що переробляє більшу частину своєї води. По мірі того, як зменшується ліс, відбувається рециркуляція.

Загибель лісів в Бразилії може серйозно зашкодити семи сусідніи країнам, які ділять басейн з Амазонкою. Та й взагалі грозить масштабною світовою еко-катастрофою.


ІНФОРМАЦІЙНА ПЛОЩАДКА ЗА МІЛЬЯРДИ

Лондонська фондова біржа досягнула згоди про покупку Refinitive, постачальника фінансових даних, за 27 мільярди доларів!

Blackpool і Thomson Reuters, хочуть отримати свою долю в угоді.

Купляючи Refinitive, біржева і клірингова група хоча розширити свої ринкові інформаційні операції, активно конкуруючи з іншим постачальником даних — Bloomberg.


БОРОДИ І ЗБИТКОВА МОДЕЛЬ

Procter & Gamble зафіксувала чисті квартальні збитки після того, як знизила вартість свого бізнесу по виробництву бритв Gillette на 8 млрд доларів. Причиною цьому є низька частота гоління, оскільки мода на бороди набирає популярності серед молодих мужчин.


ПАДІННЯ UBER

Акції Uber зазнали рекордного падіння в четвер, коли компанія опублікувала звіт про прибутки, що не виправдали очікувань.

Ріст прибутків сповільнився в умовах жорсткої конкуренції.

Дара Хосровшахи сказав, що конкурентний тиск послаблюється. Але це не зупинило падіння вартості акції убер на 13 %.

Крім того, виручка Uber в Латинській Америці за рік знизилась на 24 % в порівнянні з другим кварталом минулого року. А цей регіон раніше був джерелом коштів для розвитку компанії.


ВИ ЩЕ НЕ КУПИЛИ ДИНОЗАВРА?

Скам'яні решти в моді серед заможних людей. В торговому залі на аукціоні Christie"s в Лондоні, зрозумілим є бажання придбати антикварні меблі чи ювелірні вироби, але рештки тварин кам'яної доби — це дивно, погодьтесь.

На аукціоні є роги трицераптоса, зуби тиранозавра і хвіст качконосого динозавра віком 66 мільйонів років, Мегалодон — гігантська доісторична акула або яйця завроподів чи скам'янілі стрикози.

За останні декілька років приватні покупці проявляють активний інтерес до цієї групи товарів. Учасники торгів із більш як 50 країн регулярно беруть участь в цих аукціонах.

Джеймс Хислоп, голова Christie з науки і природознавство. Йому вдалося продати один з лотів, в грудній клітці якого знайдено рідкісні останки двох зародків за 240 000 £ анонімному покупцю.

Хислоп вважає що особливу цікавість до подібних лотів проявляє покоління, яке виросло на фільмах Парку Юрського періоду (1993-2001 року).

Згідно з даними National Geographic, 50 нових видів динозаврів виявляються щороку.