На фронті піхота потребує нашої допомоги. Прості речі дійсно рятують життя.

За сім з гаком років, мі навчилися діяти трохи на випередження. Бігти попереду проблеми у збройників, а не чекати поки почнеться. Бо коли вже почалось, то треба аврально гасити пожежі. Це дорожче, бестолковіше і часто після людських втрат на фронті. Тому працюємо на випередження.

Всі пам'ятають відео, роки три тому, де боєць пливе по ходам сполучення на позиціях? А відео та фотографії цього року, зі зливами та наслідками, теж всі бачили? Особливо станція київського метро ефектно заливалася.

А тепер давайте просто згадаємо, що ці дощі, як їх зараз називають – «тропічні зливи», обов'язкового дойдуть до лінії фронту. Це тільки питання часу. Цього року, кажуть синоптики, будуть зливи яких ми ще не бачили.

І вся та вода буде в окопах, ходах сполучення та бліндажах. Дуже багато води. Але це не просто вода. Вона буде перешкоджати використовувати фортифікаційні споруди за прямим призначенням. Будуть залиті бліндажі та ходи сполучення, бійці не зможуть спостерігати, відпочивати, пересуватися та використовувати укриття під час мінометних та артилерійських обстрілів. Спати теж не буде де. Затоплена лінія фронта буде паралізована. БК, продукти, резерви перекинути при загострені, позицію змінити кулеметнику, це все буде неможливо поки воду не вичерпають. Сотні, тисячці кубометрів води. Під час процесу вичерпування, люди теж будуть дуже беззахисні.

Це дуже коротко про проблеми які несуть зливи, які дуже скоро дойдуть до лінії фронту. А вони дойдуть.

Ми з вами можемо допомогти уникнути або мінімізувати проблеми. Маю впевненість, що зможемо.

Ми облазили на місцевості з командирами опорні пункти та визначили ті, які будуть тонуть на 100%. Тепер треба забезпечити підрозділи мотопомпами для брудної води FPTW30 або аналогами. На все про все, два десятки мотопомп. Будуть чергові на підтопляємих ділянках, та частина в мобільному резерві, якщо не будуть справлятися чергові та відкачувати капоніри з технікою.

Так, це не пафосні безпілотники, або якісь наворочені модні девайси. Це банальні мотопомпи, без яких буде дуже дуже тяжко. Вони реально можуть врятувати не одне життя воякам. Державі, на жаль, не до цього.

Потрібні 20 мотопомпам для брудної води FPTW30+олива на обкатку та роботу. Шланги напірні 75мм по 20 метрів на помпу.

Та грязеві шини 265/75 R16 на субурбан, який буде лазить там де ніхто не зможе проїхати.

Поширення теж допога)). Дякуємо всім хто не втомився від війни. Дякуємо всім хто допомагає.

Приват 4731 2196 1942 3175 Донік Роман