5ff7f2c84fa2a.jpg

Украинскую армию кормят картофельным пюре производства РФ. Украина полностью импортирует этот продукт из Брянской области РФ, где расположены 3 крупнейших в Евразии линии по производству картофельного пюре. Тут все прозрачно. В белую. С налогами в бюджет РФ. Никакой контрабанды. Это не запчасти для бтров и комплектующие для ракет контрабандой закупать. Не говоря о том, что закупка продуктов для армии проводится в стране, не брезгующей вовсю использовать отравляющие вещества.

Каких еще реформ питания в ЗСУ вам не хватает?

Источник в комменте.

.........

«Українська армія споживає картопляне пюре виробництва Російської Федерації, яка за фактом є державою-агресором. Про це під час прес-конференції „Картопляні барви внутрішнього ринку України“ розповів директор ПМП „Вимал“ Сергій Самоненко.

„100% цієї продукції (картопляного пюре – ред.) Україна імпортує з-за кордону. Цей продукт є стратегічно важливим для забезпечення потреб збройних сил України. Зараз наша армія використовує картопляне пюре виробництва Російської Федерації, яка за фактом є державою-агресором і реалізує Україні свій продукт“, – розповів Сергій Самоненко.

Сценарій розгортається в сегменті сушених картопляних пластівців (картопляного пюре). Ситуація драматична, тому що з трьох існуючих ліній з виробництва картопляного пюре припинили роботу всі підприємства.

За його інформацією, сусідні держави, зокрема ЄС, РФ і Білорусь, мають держпрограми підтримки галузі картоплярства, в рамках яких виробникам компенсують вартість кредитних відсотків, витрат на придбання техніки, зрошення, насіння, діють регіональні програми стимулювання розвитку картоплярства та будівництва переробних підприємств. Подібної програми немає тільки в Україні.

Наразі Україна активно імплементує НАТОвське законодавство.

„У разі повного переходу на стандарти НАТО українськ військові будуть зобовязані використовувати для харчування винятково напівфабрикати з картоплі, найпоширенішим, із яких є картопляні пластівці/пюре. Внутрішня потреба України в картопляних пластівцях становить 6 тис. т. Саме такого обсягу достатньо, щоб задовольнити добову нормовитрату в 270 г переробленої картоплі на одного військовослужбовця“, – повідомила виконавчий директор УАВК Оксана Руженкова.

Вона додала, що наразі Україна повністю імпортує цей продукт із Брянської області РФ, де розташовано 3 найбільших в Євразії лінії з виробництва картопляного пюре.

Нагадаємо, в Україні збанкрутували чотири з шести крохмальних заводи.»

https://agronews.ua/news/ukrainska-armiia-spozhyva...