В державному бюджеті на 2021 рік обслуговування офісу Президента хотять збільшити на 40 відсотків. Президент тепер коштуватиме українцям далеко за мільярд гривень на рік.

Виникає питання. Нащо видатному лідеру сучасності стільки грошей?

Збільшення інших бюджетних видатків питань на загал не викликає. Скажімо, силовому блокові докидають також добру копійчину. Але тут усе зрозуміло. МВС дають більше грошей, бо невдоволені зеленою владою самі себе на вулицях розганяти не будуть і тут треба добре нагодованих ментів. В ДБР так узагалі мало не подвоюють бюджет. І тут також усе зрозуміло — понад 50 кримінальних справ проти Порошенка явно замало, тут треба збільшувати ресурс.

Ці речі мають сенс.

Але нащо Зеленському ще 360 мільйонів гривень? На що вони то збираються тратити? Кортежів, літаків, охорони, житла, персоналу й інших ніштяків у нього і так до біса. Шо йому ще бракує, на що йому не вистачало досі?

Міністерство фінансів каже що його штат заробляє менше ніж де-інде в урядових структурах. Так невже на 360 мільйонів менше? І щось не чути шоби зі штату Президента люди тікали через малі зарплати.

Невже будуть тупо розпилювати побільшений бюджет?

Ну, але це на Зеленського не схоже, він хмурить брову на такі речі. Он навіть Гордон каже що Зеленський ще далі білий і пухнастий хоч і привів до влади стільки мерзотників. І двадцять дев'ять процентів виборців поки що з ним погоджуються.

Двадцять дев'ять процентів — це не мало.

Втім, їх дуже легко розтринькати якшо не пояснити їм добре на що ти тринькатимеш стільки їхніх грошей.

На що ж тобі не вистачає?

Моє пояснення на цей апетит — це просто дуже поганий смак. І така версія повинна зелених виборців задовольнити, особливо ті що знають про серіал «Свати». Такий поганий смак — це щось типу пізнього Януковича з його страусами, але в іншій, більш нетерпимій до розкошів сучасній парадигмі. Себто страусів Зєля заводити напевне не буде, але тепер він щось у своєму господартіві точно поміняє на новішу модель. Гелікоптера свого чи мерседеса, скажімо. Або прес-секретарку.