Мін'юст звітує про 318 тисяч гривень надходжень з оренди платних камер у слідчих ізоляторах.https://www.pravda.com.ua/news/2020/07/25/7260649/ Отже, каже Мін'юст, ехперимент працює! Цікаво, а що Міністерство могло би вважати провалом екперименту? Нуль гривень надходжень? Чи навпаки, коли хтось заплатить за всю тюрму разом з охороною? Триста тисяч — це багато чи мало?

Чи пробує хтось у Мін'юсті «оптимізувати» надходження від оренди? Тут тяжко без маркетингу. Резонно було би камерам з поліпшеними умовами присвоювати зірочки. Як в готелях. Five star, all inclusive мали би мати вранішнє построєніє і вечірню прекличку тільки за бажанням, а доставку трави і проституток - за зниженем тарифом.

Рекламні буклети про такі камери можна розкладати в залах судів, або відразу розсилати на адреси потенційних клієнтів. І не обовязково тим, хто ВЖЕ під судом.

Бонусні програми — також добра ідея. Як і знижки на другий і кожний наступний строк відсидки.

Мінюст каже що гроші від оренди направляє на ремонт «безплатних камер». Камеру на 12 осіб у Київському слідчому ізоляторі відремонтовано саме за ці фонди. Чи можна тепер і цю камеру вважати що вона з поліпшеними умовами? Може і її тепер здавати в оренду?

Тим дванадцятьом що там сидять, щоправда, відтепер відомо, що це, фактично, не держава за них подбала, а такий як вони, тільки з бабками. У цієї допомоги є конкретне лице. І його фото можна ставити на дошку «Наші шефи».

Але зрештою, комусь з адвокатів, що спеціалізуються в конституційному праві, ще не приходило в голову оскаржувати цю дурню в судах? Перебування в слідчих ізоляторах це також і покарання. Його зараховують в строк відбуття покарання коли підсудного визнано винним. Я десь чув що Українська конституція робить українців рівними перед законом. І тих хто з грішми, і тих хто без.