5fc2326216b3c.gif


ЯК І ЧОМУ ВАШ ПОКІРНИЙ СЛУГА ЗНИЩУЄ МАСОВО ТИСЯЧІ УКРАЇНЦІВ КОВІДОМ-19 ?

Можна вважати відкритим листом Зеленському, Шмигалю, Порошенко, Степанову, Ляшко, Дуброву, Булавіній, Гук, власникам і редакторам українських ЗМІ, олігархам і ще багато кому.

Написано багато, безобразною мовою і структурою. Знаю, вибачаюсь, просто дуже термінове важливе, дуже втомлений, можете пропустити початок, почитати з MAIN. Назва, як часто буває трохи епатажна провокативна, а зміст — абсолютно серйозний, реферований, чесний без підколок ... та і назві відповідає.

PRE:

Грішний, каюсь. Але це з'ясувалося буквально вчора, і я вже каюсь.

Я б, мабуть мав би піти під чийсь офіс, чи під уряд і погрожувати самоспаленням аби мене почули.

А я замість цього кидаю усілякі мало-рейтингові доставачки політикам і чиновникам по-українських Фейсбуках. Каюсь. У мене багато цікавої дуже актуальної та потрібної розумової роботи і досліджень. Грішний, каюсь я зловживаю творчістю. А треба б було, як мінімум, йти і бити вам вікна. Де Таня Чорновіл?

Мене ніхто не чує... По над-важливим, доленосним питанням для країни й для народу. Спочатку я думав, що я мало спамлю. Потім я майже впевнився, що просто владу захопили тварі, ... іуди-клептократи глухі і сліпі до потреб і бід народу. І міняються при владі як шило на мило для окозамилювання і псевдо-демократії.

Будь-яка вміняєма людина на моєму місці вже давно плюнула і поїхала в іншу країну. Не було б ніякого іншого виходу. Абсолютно дибілоїдна постсовкова барижницька корумпована злиденна жлобятня. Але так вже сталося, я лікар саме для цього діагнозу.

Я відкрив і причину цього пост-московського масового ідіотизму і методи виходу з цієї катастрофи. Моє місце тут.

INTRO:

Так от після того, як МИ ЗНАЙШЛИ ПРИСТОЙНИЙ ДЛЯ ДЕРЖАВИ МЕТОД БОРОТЬБИ З КОВІД-19, і дешевий, і негайно реальний для впровадження, заявили про це і отримали у відповідь ... повну глухоту і повну сліпоту, відсутність усілякої реакції і суспільства, і чиновників, і політиків, і засобів масової інформації, ... Жлобятня на курячих лапках просто взагалі нікуди не повернулася.

Це, не те що вам, моя революція у можливості швидкої деідіотизації цілої країни. Там все ж таки, — освіта і розумовий рівень, всяке таке, можна сказати абстрактне. Тут вам ПИТАННЯ ЖИТТЯ І СМЕРТЕЙ ТИСЯЧ ЛЮДЕЙ, які прямо зараз на очах гинуть в країні і світі.

І нікого, нікого ніщо не цікавить! Ніхто з центральних органів влади і політиків взагалі НАВІТЬ НЕ ПОЦІКАВИВСЯ! Дуже зайняті піаром на філантропії целофановими накидками.

У якийсь час мені просто здалося, що «еліти», які вже просто отримали і вакцини, і швейцарські імуноглобуліни, для себе, родичів і наближених. І їм просто стало байдуже: «ну дохнуть і нехай собі дохнуть, — менше пенсійного фонду потрібно, форс-мажор спише». Щось таке воно є, але, каюсь, от аж до позавчора я ще вважав, що це таке масове і повальне. Що взагалі нікого порядного совісного у медичній вертикалі аж до прем'єра і президента не залишилося ... Тут яка-небудь до неадеквату антикорупційна Уляна Супрун сказала б: «як же вони будуть боротися з covid-19 якщо від нього йде їм заробіток ???»

Але вчасно буде пригадати каламбур: «не завжди треба шукати змову і заколот, коли все можна пояснити простою тупістю оточуючих».

Кому як не мені, знати як стикаються й об'єднуються ланцюжки суспільних ідіотизмів? У них виявляється, утворився свій світ «знатоків covid-19» і у тому сіті ім ще і здається, що вони «борються з епідемією», а їх навкруги дістають купи дуркуватих шизофреників зі своїми часничними методами.

Особисто для мене проблема була у наступному: я не дуже цікавлюся ідіотизмами, життям і діяльністю ідіотів. Ну, судіть самі, — я прекрасно знаю «успіхи» України у боротьбі з covid-19.

Населення на 50-му місті, щільність тестування на 100-му місті в світі. А денні захворювання covid-19 на ... 7-му місці в світі. Тобто 40-90 країн «обігнали» легко. Ще зважаючи, що ми увійшли в епідемію пізніше вже «розумнішими», «досвідченішими», «підготованими», з іноземною підтримкою ...

Вже хворі сьогодні реально викинуті з медичної системи: «сидить собі дома, помирайте». «Ідіть додому, до дітей і зображайте що у вас дома лабораторія bsl-4». «З гіпоксією, нападами паніки і депресії, ... чітко виконуйте рекомендації МОЗ, яка вже довела країну до ручки!» Прекрасно!

Сама медична система вже перетворена на систему розповсюдження епідемії.

Вже, порівняно з країнами, де майже нічого не робили, стало очевидно, що ЯКБИ УРЯД І МЕДИЧНА СИСТЕМА НЕ РОБИЛИ НІЧОГО, ТО БУЛО Б ЗНАЧНО КРАЩЕ!

Вони ж хоч трохи усвідомлюють куди завели країну своєю діяльністю???

Це я маю цікавитися, яке там в них «духовне і наукове» медичне життя ? Як у них справи, — відомо всім, відомо добре, і відомо що — «ніяк».

Здавалося б, це вони мають бігти цікавитися що тут ми винайшли? Але це помилка. Масовий пост-совковий ідіотизм утворює у лабіринті життя цілі величезні лабіринти ідіотизму, де купа розумних добрих людей творять якісь несусвітні «моск-діалектизми».

От і вийшло так, що саме я маю цікавитися їх «духовним» життям. Бо я апелюю до державної машини, і треба дізнатися чим вони взагалі там живуть інформаційно. На третій тиждень української державної і медійної глухоти, я вирішую віддати вихідні на відео мульті-пульті «українська держава „бореться“ з епідемією».

WARNING:

Попередження про матюки і образи... Вибачення і подяки...

Тим хто не знає моїх трудів, буквально у двох словах: я відкрив і детально розібрав процес, як московська влада спеціально 200-300 років перетворювала талановиті працьовиті народи на тупих ідіотів. Вона спеціально погіршувала і перекручування мови, забороняла викладання логіки у школах, забивала голови людей якимись абсурдними антилюдяними псевдо-філософіями псевдо-ідеологіями, перекручувала базові засадничі поняття у багатьох науках, ... Я розробив швидкі і дієві методи виходу з цього масового суспільного ідіотизму. Ідіотизму, який дотепер рулить нашими суспільствами. Це основна тема мого життя.

Цей приклад з державною анти-боротьбою з епідемією є просто одним з прикладів масового пост-совкового ідіотизму.

Кому цікаво, дивіться пізніше тут, щоб не заблукати в сотнях публікацій.

https://enigma.ua/.../vitayu-novikh-pidpisnikiv...

Ця оговірка зроблена щоб ви не сприйняли метафори про «масовий ідіотизм» як якесь епатажне бидлування. Це реально глибока і висока теорія про те, як у нас талановиті і працьовиті люди, шаг вліво-вправо від своєї професії перетворюються на глупуватих істот, бо в них реально умисно і системного зламані ключові механізми і інструменти абстрактного мислення.

З іншого боку у цивілізованих країнах люди звикли, що на велику національну проблему, створюється штаб, з якимись науковими експертами, і тоді якийсь загадковий дядечко бере всі «дані за 20 років по всьому і про все», роблять якісь аналізи-моделі і приносить РІШЕННЯ. А у нас таке системне РІШЕННЯ організації мед.системи намагаються звалити на яку-небудь чудову жіночку пульмонолога, чи чудового «професора реанімації».

Тут, як кажуть: «це не ми погані, а життя погане». У нашому випадку, цілі ланцюги системних помилок і ідіотизмів та складність життя реально поставили багато добрих, благородних, розумних людей в ситуацію коли вони «не на своєму місці» і приймають рішення не притаманні для їх кваліфікації. Я буду сипати критику, матюки і образи, бо твориться безлад і абсурд, від якого гинуть люди. Але після цих кілометрів медичних відосіків, я впевнений і маю вам сказати, що всі медики яких я згадав чи згадаю, є розумними, чесними, благородними, щирими людьми, які готові до самопожертви , професійної і громадянської мужності заради людей. Велика їм подяка і повага за це. Просто неординарна форс-мажорна абсолютного ніде не описана ситуація зробила їх деколи і інколи жертвами, де вони були вимушені грати ролі не притаманні їм, їх освіті і фаху, або діяти в умовах неповного чи неправильного розуміння системи чи ситуації, яка до того ж різко змінювалася і змінюється по живому.

MAIN:

СУТЬ СПРАВИ.

Акт перший.

Ну от уявіть собі, що Ви — президент країни, вчорашній актор, шоу-бізнесмен. Або уявіть собі, що ви — міністр охорони здоров'я, який 20 років тому отримав медичний диплом, потім пішов в інший економічний ВУЗ, і ніколи в медичній системі не працював. Ну от так вже сталося. Самовідводу не взяли, сподівалися що виручить природна хитрість і менеджмент досвід, знайомі, партнери...

І тут вам на голову сипеться: спочатку далекий незрозумілий зомбі-апокаліпсис в Китаї і Італії, де мерці лежать по коридорах, і люди падають замертво в конвульсіях на вулицях. Потім спектакль-ритуал воєнізованої невинності в Санжарах. І тут же, на наступний тиждень масове зґвалтування, майже безконтрольний запуск тисяч заражених з Європи проти «трьох калік з термометром» на прикордонному контролі. Тоді 10 тисяч людей з Європи здавалися не помірним числом для адекватного карантину. Якби хтось сказав, що через півроку буде 10 тисяч заражених на день. Потім, — декілька місяців «боротьби» з недопущенням епідемії БЕЗ ТЕСТІВ і реальним розповсюдженням хвороби через лікарні. І от вже підходимо до зомбі-апокаліпсису з 5 тисяч хворих на день. ...

Ну от, щоб Ви робили ??? Ну от Ви, — чи президент, чи Міністр медицини, чи журналіст, ... Форс-мажорна не зрозуміла лякаюча ситуація. ??? Правильно,... хто рятує людей від covid-19 ??? Дзвонимо в лікарні, медінститути, ... питаємо хто найдосвідченіший, найкращий, найефективніший. Хто чесно і грамотно бореться з хворобою ??? Ну так же робимо? Здається, що це розумно.

А ні, стоп-стоп-стоп, чекайте, ще треба, щоб обрані нами експерти, консультанти мали мир злагоду і взаєморозуміння з цивілізованими науковими спеціалістами світу. О, — так буде повністю нормально.

Акт другий.

В самих інститутах-універах і академічних і освітніх, — повністю глухо.

Занадто нова не опрацьована тема, багато суперечностей і недомовок в іноземних публікаціях. Немає майже нічого достатнього науково перевіреного. На це потрібен час, набрання статистики.

Лікарям теж страшно, вони теж люди,... сім'ї, діти. Всі розуміють, що на заході інші інвестиції, обладнання, захист, швидше там щось зрозуміють. Треба почекати методик звідтіля.

Ну добре, кудись же везуть цих хворих хтось же їх лікує? Хто найбільш грамотний з нормальними результатами ? Потрохи, потрохи проходить який час, приходить якась інформація, напрацьовуються який-не-який власний досвід.

Окей, є, наприклад ХХ-та лікарня Києва, професор доктор медицини на реанімації, кажуть що нормально розумна завідувачка відділенням. Важких хворих з інших лікарень передають до них. Ладно не буду гуляти прізвища без згоди, будемо по псєвдо, нехай буде «ПРОФЕСОР» і «ЗАВА». Хоча, на сьогодні, вони персони публічні, медійні, широко відомі.

Не забули? Ви ж — президент (недосвідчений), міністр (недосвідчений), журналіст (сміливо-безсимптомний) ...

От Ви найшли експертів, консультантів, скажімо так, найкращих, практиків, з науковим рівнем, відповідальних, відданих справі, гарних шанованих людей.

Хвороба мудацька-коварна-хитра-страшна. Хтось просто пару раз бухикнув без симптомів, а інші помирають цілими сім'ями. Отак з лікарів, які вміють хворіти безсимптомно виділилися потенційні активісти-герої-практики. Зрозуміло, що з таких формується кістяк актив людей, які ведуть цю тему в державі. Консультують, обирають медичні протоколи, оцінюють випробовують іноземний досвід, ... Здається, всім такий варіант підходить. Цим людям дають все, що вони просять для практики і для експериментів, запрошують на ефіри для масових консультацій лікарів ...

Акт третій.

Тепер давайте дивімося який страх, ужас, маячня з цього виходить.

Ну от,... у кого реальний досвід? Маю на увазі глобально, по країнах. Багато досвіду. Багато фахівців, які вже отримали досвід . Та так ще, що він готовий поділитися і з вами своїм досвідом? Тут виходить така дурня і печалька. Найбільший досвід у тих, хто допустив величезні масштаби епідемії, трагедії, смерті. Де не вистачало лікарів, от вони запросили набиратися «досвіду», наш президент відправив в Італію лікарів, переймати найгірший досвід в світі. І ми на жаль реально прийняли декілька абсурдних концептуальних ідіотизмів з Італії. І, в тому рахунку, саме ці декілька конкретних ідіотизмів вивели Україну зараз вже на 7 місце у добових захворюваннях в світі. Вони вбили у голови лікарям і чиновникам деякі абсолютно неприйнятні абсурдні концепти управління епідемією.

На жаль дурня також вийшла із вибором найкращих практиків консультантів експертів.

У такі консультанти на національному рівні були обрані люди які взагалі не займаються боротьбою з коронавірусом і з covid-19.

Дивно звучить? Дико? Саме так.

ЗАВА, знімаю шляпу перед її чесністю і мужністю бути чесною, сама про це говорить прямо, і говорить декілька разів, але цього ніхто не чує. В тому то і справа, вона виступає як знавець ковіду-19 для журналістів, і сама каже що вона не займається ковідом-19 і реально ... вона ним не займається! Журналісти знаходяться під само-гіпнозом. Їм здається що вони провели передачу про covid-19, говорили з одним з найдосвідченіших фахівців у цьому питанні, і все тут ... Більше того, і більшості глядачів теж так здається. От така дурня малята!

Хтось з фахівців одразу мене зрозуміє. ЗАВА зрозуміє. Навіть не знаю, зможу чи ні, спробую це пояснити стороннім людям простою мовою. Медична система в нас давно коллапснула. Ви не знали? А хто вам про таке скаже? Міністр охорони здоров'я? Так його завтра звільняють з посади. Та ви всі про це знаєте, просто ви під гіпнозом. Ви ж ще у квітні чули, що для роботи з такими вірусами як sars-cov-2 треба лабораторія рівня захисту p4 (BSL-4). Ви ж бачите, з яким рівнем патогенного захисту намагаються працювати з хворими у пристойних закладах... А що говорить наша офіційна медицина хворому на covid-19 ? Ви ж теж знаєте. «Гуляй, сиди дома, пий чай з парацетамолом. Дзвони лыкарю іноді ... один з трьохсот.» От така «лабораторія BSL-4» в тебе дома.

Просто владі незручно сказати, що все, ми повністю обісралися. Так сказали «солідно-науково» що «такий протокол»,... «у кожного на дому лабораторія p4», «Носіть маски у яких „мікро-дірочки“ такі для віруса, як для людини Тріумфальна арка.» А хто зна, може і не пролізе?

Протокол «обісралися» ! Ладно, жарти в сторону, повернемося до ЗАВИ.

Для них для медиків, зараз реально такий офіційний протокол. Їм байдуже, є у вас covid-19 чи немає. Байдуже, чи є у вас погана флюорографія з пневмонією чи немає. Їм ніколи займатися єрундою. Вірусу вони нічого зробити не можуть. Отож, немає чого ним і перейматися. Він сам пройде, задавиться з часом імунітетом хворого. Може за тиждень а може за півтора місяці, а може у труні... Вірус викликає серйозний недостаток кисню у крові, у 10-20 відсотків хворих. І зрозуміло, що довгий значний недостаток кисню викликає у людей різні захворювання. Яка хочеш система може збійнути, особливо у хворих. Легені, серце, мозок, нирки, печінка, судини, запалення, тромбози, кровотечі, ц-шторм, волчанка,... І саме отут працюють лікарі. Перша і головна їх задача, — дати вам кисень (при низькому кисні у крові) і контролювати його у вашій крові пульсоксиметром. Всі інші хвороби відходять на другий план. Запалення теж може хворого вбити,... але недостаток кисню відключить його за одну-дві і вб'є за сім ХВИЛИН. Хворий під постійною загрозою критичного передсмертного стану. Як вас довезли поклали на кисень, ... все далі лікар має вже лише періодично слідкувати/корегувати ваші найбільш вірогідні проблеми і хвороби: діабети, тромбози, кровотечі, бактеріальні хвороби, загрози життєво важливим органам. Потрохи підліковувати/профілактити найбільш наявні чи вірогідні. Переводити в реанімацію при кризі.

Отак виходить, — лікарів сам вірус sars-cov-2 не цікавить, не стосується. Фактично тест на нього роблять тільки для юридичних і фінансових цілей. Лікарняна койка відповідна з матеріальним і фінансовим забезпеченням, і ізоляція Вас і від Вас.

Буквально з самим вірусом тільки останні декілька тижнів роблять поодинокі експерименти, найчастіше у фатальних безнадійних випадках з імуноглобулінами-G. Препарат коштовний ( 10000 грн курс навіть укр. виробник), головні проблеми — це дуже важкі/фатальні можливі побічні ефекти і сумніви стосовно статусу донора, умов вироблення, транспортування і зберігання. Ну, або вживається сама плазма крові нормального донора який вже одужав.

Такі діла у нинішній ситуації на потік не поставиш. Бо вся країна вже перетворена на Р4 лабораторію, — шукати донорів незручно і небезпечно.

Фактично лікарі зараз займаються не covid-19, а ПАЦІЄНТАМИ З НЕБЕЗПЕЧНИМИ ФОРМАМИ ГІПОКСІЇ (зниженого кисню в крові). Ну і супутнім букетом абсолютно різних хронічних і вікових захворювань, загострених гипоксією, зменшенням ризиків їх загострення. Це як тисячі хворих і похилих людей кожен день по 6-10 годин трохи душити, ... і зрозуміло що в них від цього псується здоров'я і загострюються хвороби, з'являються нові хвороби, хтось помирає. Це надважлива глобальна проблема для всіх медиків, — спасати всіх таких людей. Але-але-але у нас цим займається весь МінЗдор. А вже пару місяців мав би займатися не МінЗдор , а виділений спеціалізований департамент ("департамент гіпоксії"). Те, що МінЗдор займається киснем, швидкими, допомогами, тестами, ... ніяк, підкреслюю, НІЯК не стримує і не придушує епідемію, тільки тимчасово стримує кількість і процент померлих. А епідемія тим часом вільно і спокійно поширюється Україною. МінЗдор має ще займатися багато чим, і у першу чи другу чергу .... боротьбою з саме епідемією covid-19.

Тобто, підкреслюю, наріжна ідея цієї публікації, — головними експертами і консультантами державно-політичного дилетантського начальства стосовно епідемії covid-19,... є люди які взагалі не займаються covid-19... Отак сталося. Упс.

Щоб закінчити з "департаментом гіпоксії", маю ще сказати важливу річ. Останні тижні дуже медійно активізувалася і навіть агресивною пропагандою саме оці наші герої-лікарі-консультанти анти-гіпоксидники. І навіть, у цій своїй справі боротьби з гіпоксією, вони роблять деякі дуже погані, неправильні, шкідливі заяви. Вони, повторю, — красави-умнички-герої на своєму місці у своїй лікарні (ведуть, підліковують і спасають натовпи гіпоксійних хворих). Але на національному рівні консалтінгу вони нав'язують і пропагують усілякі неправильні абсурди. Немає в системі адекватних людей, які б вчасно підказали їм на ці помилки. Бо на відповідальні посади у міністерствах позалізали люди, може й добрі, але яким місце на дві-три сходинки нижче у посаді. Проблема в тому, що лікарі типу ПРОФЕСОРА І ЗАВИ, знаходяться у порівнянні з всією країною в ідеальних привілейованих умовах. І нав'язливо сиплють директиви, які годяться тільки для їхніх ідеальних умов.

Їх в умовах праці відрізняють:

1. гарне матеріальне та фінансове, забезпечення

2. забезпечені благополучні (медично, матеріально і соціально) клієнти,

3. примат розуму і довіри замість внутрі корпоративної конкуренції за вплив посади, де кожна смерть може викинути з посади,

4. інтелектуальне забезпечення відділення і суміжників (власний інтелектуальний і освітній рівень — найкращы),

5. швидкий доступ до аналізів,

6. швидкий доступ до найкваліфікованіших у національному рівні консультаціям, інформації від іноземних колег.

... Зрозуміло, що в них є власний апарат на аналіз "прокальцитонін" за 5 тисяч доларів з компетентним обслуговуванням, собівартістю аналізу за 150 грн і результатом через годину. І вони назойливого тиражують пораду-наказ всім лікарям країни не давати злиденному пацієнту антибіотик за 20 грн, який тимчасово вирішує потенційну проблему життя і смерті, а здавати комерційно сторонній лабораторії аналіз прокальцитонін за 500-700 грн з результатом через двоє-троє діб ...

Ну я, тільки з того що передивився, вже таких шкідливих небезпечних нав'язливих помилок-порад-наказів штук п'ять-шість нарахував.

Лаються, майже цькують шановного львівського доктора Невзгоду з його внутривенним спиртом. Майже роблять з нього дурня.

А це реальна людина з реальними рішенням для жебрачної країни. Воно медійно-то ефектно, бо людям далеким від пульманології, 20г. 25%-вого спирту у вену через крапельницю здається брутальним алкашеським абсурдом. Але це є ШИРОКО ПЕРЕВІРЕНИЙ засіб для інших критичних станів з легенями. І якби ПРОФЕСОР би опинився у якихось колапсних жебрачних умовах, коли в селі принесуть злиденного алкаша в критичному гіпоксичному стані без грошей, у лікарню де нічого немає, окрім трупів в коридорі, і на одного пацієнта у лікаря тільки 5-15 хвилин, і загальний бюджет на людину разом з його кишенею — 30-50 грн, а спывробытники розчинилися ... він би доктору Невзгоді руки б цілував... Та може і в себе б в лікарні спробував, якщо вже вихід мерців з ШВЛ, як він каже — 80%. Реально, бажано вибачитись. Фахівці пульмонологи про це знають, та і будь-хто може це загуглити за словами "спирт внутривенно".

Чи у провінції якихось би злиденних людей з пониженою соціально-сексуальною відповідальністю відправляв би на аналіз "прокальцитонін" по 700 грн. замість негайної пігулки антибіотику 5 покоління за 20 грн, після якої той аналіз не потрібен? За таке точно морду наб'ють. Реальність у країні — саме така, а не якісь там столичні башти зі слонової кості з жирними "професорськими" клієнтами.

...................

Добре, з "департаментом гіпоксії" закінчили. Йдемо далі.

Ситуація в країні така, наче на дерев'яне селище у лісі насувається шалена лісова пожежа, а міністерство медицини займається виключно тим що спасає всяких обгорілих з лісу рибалок, грибників і пляжників. Так, медики ризикують життям, героїчно витягують людей з вогню, лічать, можуть згоріти самі ... Але ж, взагалі ніхто не займається тушінням самої пожежі!!! Наче цим має займатися міністерство пожежників,... якого взагалі не існує. А пожежа все ближче і ближче ... все селище згорить.

Відфіксували в голові, так? Далі ДРУГЕ ГЛОБАЛЬНЕ НАРІЖНЕ ПИТАННЯ. Усі танці з бубном стосовно тестів,... вже зараз чітко зрозуміло, НЕ МАЮТЬ тести значення для спасіння життів пацієнтів, для тактики лікування, — тільки юридичні і фінансові питання. Головний необхідний тест, — це сатурація менше 95, якщо 92 — потрібні негайні дії і госпіталізація. Масштаби епідемії вже такі, що зараз, і для її приборкання, тестування не має вже значення. Тобто, тестуванням covid-19 має займатися юридично-фінансовий департамент. Саме тестування ніяк зараз не допомагає у боротьбі з епідемією covid-19.

Воно до того ж дуже серйозно:

1. взаємо інфікує людей у чергах і приміщеннях.

2. люди з гіпоксією і початковим запалення легенів по 2-4 години ковбасяться у чергах на холоді, підхоплюють іншу додаткову інфекцію.

3. висмоктує для когось критичні гроші, а для когось матеріально взагалі недоступне, чи "через 10 дыб результат".

Тобто користі у боротьбі з епідемією і лікуванні — нуль, а шкода очевидна.

Організацією цього "прекрасного" процесу займається держава і Міністерство охорони здоров'я! Ви впевнені що воно саме цим має займатися ???

Буквально на днях медичний високопосадовець каже, що є всього три варіанти: або карантин-локдаун, або карантин вихідного дня, або повний коллапс медицини... Це той, що залякував населення, щоб у парках не гуляли... З такими розумовими здібностями треба сьогодні ж звільнятися з посади. Якийсь найелементарніший захід вмєняємих людей в провінції він побачив і каже що це — саме обалденне, що він бачив за цю епідемію. І саме ця людина була зобов'язана запровадити десятки таких різних заходів, зробити їх обов'язковими у практиці по всій країні...

ТУТ, ВЛАСНЕ, — 3-тє НАРІЖНЕ, МАБУТЬ, — ГОЛОВНЕ ПИТАННЯ. В Україні має бути створений негайно ДЕПАРТАМЕНТ БОРОТЬБИ З ЕПІДЕМІЄЮ COVID-19. Як я вам показав, — ніхто саме цим не займається. Це не фах медиків, зараз вже коли епідемія у розпалі. Якщо сказати чесно, ... зараз йде масштабна відкрита "бактеріологічна війна" проти 10-20% населення в кожній країні. Хто і як завдав удар це питання інше, зараз не актуальне. Важливе те, що удар завданий. Ми вже в стані "вдалого" бактеріологічного удару. З поширенням епідемії треба боротися, треба десятки заходів для її обмеження і придушення. Такі вкрай необхідні заходи є, їх десятки, їх треба реалізовувати та розробляти. Не вірте саботажникам-ідіотам які кажуть, що можливий тільки локдаун або карантин вихідного дня. Це — маячня, як з забороною парків. Нажаль зараз, навіть фах "епідеміолог" не підходить, ... він в нас перетворився на "епідеміолог мирного часу", "епідеміолог без епідемії". Цей фах теж потрібний, але вже запізно робити класичні епідеміологічні розслідування, зараз вже треба робити розслідування по найбільших хабах вірусу (виявлення, перекриття). Як кажуть, "армія за 20 років без війни, перетворюються на бухгалтерію". Так і епідеміологи зараз, — більше заточені на недопущення епідемії, а не на дії саме під час епідемії. А цей новий вірус не вкладається в штампи яким епідеміологів вчили. Десятки заходів мають реалізовуватися під контролем і модерацією хімічних військ, спеціальних загонів і підрозділів. З такими заявами сам собі здаюся істериком, але згадайте Китай, адже саме так і зупинили епідемію. Такі підрозділи мають прочісувати все стосовно виявлення і закриття (перманентне знезараження) вірусних хабів,... вокзали, магазини, лікарні, лабораторії, транспорт... Самі медики, навіть у себе у суворих відділеннях не можуть розв'язати це питання. Пані ЗАВА мужньо публічно зізналася, що за півроку сама двічі перехворіла covid-19, перевірено, доказово. Ви ж розумієте, скільки людей з родичами і знайомими та лікарів заразив МінЗдор у лікарнях, коли ще з березня до червня звозили всіх з пневмонією без будь яких тестів на covid-19, коли швидка і сімейні лікарі ходили по пацієнтах без масок ??? Нам зараз більше треба аналітики та контролери трафіку і логістики вірусу. Треба дуже великі центральні інтелектуальні зусилля, тому що епідемія, за багатьма параметрами абсолютно відрізняється від інших попередніх епідемій в світі. В цю епідемію закладені навіть такі екзотичні нонсенси, як потенційна "громадянська війна" легко-симптомних з важко-симптомними, або бідних з середнім класом. Хто думає, що це — перебільшені метафори,... просто он згадайте Сполучені Штати.

Це не соплі-паніка-істерика.

Це прості числа. Уявіть собі, — зараз 16000 виявлених хворих на день (а буде значно більше), проти 7000 ліжок з киснем в Україні. Гроші закатані в асфальт. Ледь не кожному п'ятому зараженому буде потрібне ліжко з киснем... Це кожні три дні буде підходити 7000 киснезалежних хворих. Вже зараз треба негайно підключати, брати на контроль промисловість стосовно концентраторів, так і усі місця виробництва кисню (можливо біля них будувати тимчасові госпіталі або хосписи).

Масштаб епідемії значно зросте. Літні ковідні СУХІ кашлі, масово зміняться на сезонні СОПЛІ і щедро відхаркувані мокроти від грипу і ГРЗ. Грип і ГРЗ неймовірно збільшать кількість ПІДОЗРЮВАНИХ на паралельний covid-19 (багато симптомів співпадає) і ускладнять подвійне хворіння. Фізична і моральна втома лікарів буде помножена багаторазово купами МЕРЦІВ. МінЗдору треба готуватися до нових кадрових втрат. Дуже неприємно тут прогнозувати, але чомусь, я впевнений, що все це ми побачимо вже за місяць-два. Комунальні і медичні підрозділи мають готуватися до можливого потоку мерців Р4(!!!).

Стосовно грипу і ГРЗ, є маленька надія, що все ж таки вони будуть придавлені учбовими карантинами/канікулами, масовими масками і дистанціями, грипозні нежить і кашель можуть стати лякаючим попередженням оточуючим. Позитивні чи негативні фактори переважать, покаже час. Тут ми перед рулеткою.

Але загрози реальні і об'єктивні, треба підвищити готовність до біди.

Ладно буду закінчувати бо обсяг великий, тема нескінченна. Що не можна було мовчати, написав. Прохання до всіх ПРО РЕПОСТ, бо покриття дуже слабе. Людей які здатні читати лонгріди стає все менше і менше. Якщо буде суттєва значна реакція, запрошення до дискусій, — продовжу.

Донесення чогось реального конструктивного погіршуються, тим, що з ватних рядів йдуть такі потоки матюків на владу, що якась розумна конструктивна критика стає просто блєклою. У влади після таких ворожих потоків матюків просто притупляється реакція на критику збільшується ідеосинкразія, нечитання, відторгнення. Кажуть: "мене критикують тільки вороги України". Хоча вже вочевидь, що ця псевдо-діяльність і бездіяльність влади вже вивела Україну на перші місця в світі по covid-19.

Ах так,... і про вакцини, для тих хто все ще сподівається, що вакцини щось суттєво змінять. Ні не змінять це все пусте. Занадто у sars-cov-2 параметри інші ніж у інших патогенів.