5f900f387095b.png

СЕКРЕТНА ДОПОВІДЬ ПРЕЗИДЕНТУ ЗЕЛЕНСЬКОМУ ПРО COVID-19.

Ч.1. Вакцини по 37$ від Зеленського і бізнес на смертях.

Шановний Володимире Олександровичу, засобами масової інформації пройшли публікації про вакцину від covid-19 по 37 доларів.

[

«Джерело: міністр охорони здоров'я Максим Степанов в ефірі „Україна 24“

15.10.2020. Пряма мова Степанова: „Є ціни, принаймні та інформація, яку нам надавали компанії виробників вакцин (Китай, США), які проводять третю фазу (клінічних випробувань – УП). Попередня ціна, яку вони давали, це 37 доларів“.»

https://www.pravda.com.ua/news/2020/10/15/7269928/

]

Також Ваша пресслужба розповсюджує інформацію:

[

20.10.2020. «Під головуванням Президента України Володимира Зеленського відбулася нарада, на якій були присутні науковці, залучені до розробки оригінального українського кандидата у вакцини проти коронавірусної хвороби COVID-19.

Розробники представили Главі держави результати доклінічної фази дослідження оригінального українського кандидата у вакцини. Ці дослідження тривали шість місяців і включають наявність нейтралізації вірусу COVID-19 у культурі інфікованих клітин людини. „

https://www.president.gov.ua/news/prezidentu-preds...

]

Стосовно цього ситуація складна:

1. Політичні опоненти неминуче почнуть інформаційну кампанію про «бізнес Зеленського на смертях covid-19». «Зеленському просто вихідна епідемія.» і таке інше.

2. Взагалі, ситуація стосовно вакцин від covid-19 дуже неоднозначна. Цією проблемою спочатку мають займатися системні аналітики і методологи, а не лікарі і не вірусологи. Бо вірусологи просто роблять те, до чого звикли. А ситуація абсолютно зовсім не така, до якої вони звикли, і не така, до якої їх готувала освіта.

Наприклад, лише одна з багатьох нестандартностей ситуації:

- covid-19 значимо вражає по різним оцінкам від 10 до 20 відсотків населення, в більшості, це хворі і похилі люди, інші переносять її легко,

- проводити адекватне тестування вакцин на хворих і похилих людях дуже проблематично, оскільки і сама вакцина може мати дві основні вади: а/токсичність, генетична шкода, б/слабий чи короткотерміновий імунітет.

- реальне випробування ефективності вакцини передбачає зараження справжньою хворобою для перевірки статистики дієвості, що на хворих і похилих дуже проблемно,

- і саме реальне вживання вакцини на старих і хворих, дійсно вразливих верствах населення — дуже проблематичне стосовно побічної дії.

- вірусологів цікавлять фінансування, дослідження, відкриття, а системно, ситуація близька до такої, що вони розробляють вакцину для тих, кому вона не дуже потрібна. А на тих, кому вона реально потрібна, занадто небезпечно і випробувати її, і використовувати.

І це — одна, але не сама складна і небезпечна проблема з вакцинами від covid-19.
Вакцина це дуже-дуже складна річ, з величезною кількістю параметрів. Стосовно закупок, там легко можна помилитися (значно складніше питання ніж з закупкою тестів). Просто інформація, що вона пригнічує вірус — нічого не варта. Таку «вакцину» зробить випускник профільного ВНЗ за тиждень. І «Білизна» легко знищує вірус.Без серйозного наукового, медичного і методологічного аналізу, як статистики ефективності/шкоди, так і механізму дії вакцини, приймати рішення про її закупку не можна.