На 4-й рік війни колишні регіонали і їх спільнота підняли голову та почали активно розповідати, що Революція Гідності привела до влади «бандитів», в усьому цьому винні патріотично налаштовані громадяни і все таке інше, долар по 8, пломбір в СРСР….

Поділюся своїми думками, щодо цієї маячні.

Революція Гідності, на мою думку, прискорила розвиток громадянського суспільства, вона дала шанс Україні залишитися Україною. Якби не люди, Янукович і надалі спокійно би вивозив все що міг, продавав би країну і торгував би нашим майбутнім будучи абсолютно залежним від Кремля. Робилося би це тихо, як і раніше. Минав би час, можливо навіть не одна каденція, на чергових «перегонах» з великою вірогідністю Петро Олексійович би переміг на виборах, бо попит на зміни в країні зростав. Не маю жодних ілюзій, щодо його форми керування, все було би аналогічно сьогоденню – схеми, обіцянки, імітація реформ та інше. Приблизно на третій рік його каденції люди все зрозуміли. Очі українців відкрилися би пізніше…

Тобто Революція Гідності прискорила плин часу та становлення демократичних засад суспільства, змусила людей бути більш прискіпливими, розбиратися та аналізувати події, «прискорення» років на 10-15, це саме той час в період якого Україна ще могла би терпіти знущання Януковича, потім розбиралася би з командою Порошенко. Завдяки їй, вже у 2018 ми розуміємо хто є хто і маємо шанс у 2019 вибрати лідера країни, котрий почне впроваджувати реальні реформи без популістичних лозунгів та зупинить розкрадання держави.

Революція гідності – машина часу, що дала українцям можливість швидше розібратися з майбутнім та оцінити політичні клани, що є повністю залежними від олігархату, це машина часу, що далася нам страшною ціною – ціною життя своїх громадян.

Вічна пам'ять героям.