Є люди, які, що називається, ловлять хвилю, і таким чином рухаються до своїх цілей. Так на хвилі Революції Гідності, користуючися жагою людей до змін та бажання будувати нове суспільство, сформувалося громадське об'єднання «Стоп корупції». Використовуючи патріотичну риторику та граючи на потребах суспільства, махінатор від будівництва Парцхаладзе ініціює створення організації, декларуючи боротьбу з корупцією. Та давно відомо — голосніше за всіх «Тримайте злодія!» кричить сам злодій. Насправді Парцхаладзе просто отримав можливість контролювати бізнес конкурентів та відвойовувати домінуючі позиції на ринку будівництва.

Офіційно координаторами «Стопкору » являються Тарас Лилик і так званий журналіст Роман Бочкала. Саме їхніми руками Парцхаладзе прибирає з поля гри незручних людей та організації, та лобіює інтереси потрібних гравців. Лилик у свій час був керівником сервісного центру «Готово», створеного Парцхаладзе. По отриманні забудовником посади заступника міністра у Мінрегіонбуді, Лилик рушив у міністерство за ним. У результаті організацією керують держслужбовці, залучені в галузі будівництва, а це явний конфлікт інтересів.

До речі, саме через конфлікт інтересів, непрофесіоналізм та сумнівні матеріали «Стопкор» у 2018 році виключили з Глобальної мережі журналістів розслідувачів GIJN, яка об'єднує журналістів 76 країн. «Журналістськими розслідуваннями» займався вже згаданий Бочкала. Саме під його чуйним керівництвом ведеться злагоджена робота на фабриці по виробництву замовних сфальшованих публікацій, саме йому можуть дякувати наші журналісти за те, що він своїми діями ганьбить професію у цілому.

Не буду розписувати ситуацію з банком «Аркада», який залишив тисячі інвесторів без грошей і без житла, вона відома. Нагадаю лише, що організація, створена головою Конфедерації будівельників, висвітлювала події, вибілюючи ім'я банку, замість того, щоб захищати інтереси вкладників. Також «розслідувачі» чомусь геть забули сказати про той факт, що забудовник вирубав під будівництво житлового комплексу 10 га дерев без дозвільних документів.

Також лунала історія із закриттям приватної АЗС «Укр-Петроль», якій не пощастило в тому, що поряд почали будувати житловий комплекс «Рибальський», і вона стала заважати створенню його привабливого іміджу. Зазвичай «борці з корупцією» вимагали у юридичних осіб, які нібито підозрюються у корупційних діях, відступні кошти. Але у цьому випадку вони вперше не вдалися до звичного методу — так важливо замовнику було позбавитися незручної АЗС. Думаю, сума, яку сплатили за це «замовлення», покрила втрату відступних. За інформацією, розслідування і телесюжети «Стоп корупції» коштували від 5 до 25 тисяч доларів.

Навіщо Парцхаладзе ця організація? Він являється президентом Конфедерації будівельників України, а вона мала в складі ліцензійної комісії ДАБІ більшість для прийняття рішень. Якщо якась компанія хотіла взяти будівельну ліцензію, і не хотіла за це платити, «Стопкор» робив запити, а ДАБІ реагувала: або скасовувала ліцензію, або накладала штрафні санкції. В приватній розмові з Парцхаладзе я сказав, що так не повинно бути в державі, і що в реєстрі ДАБІ за 2014 — 2015 роки чітко видно, що Конфедерація будівельників має більшість у складі ліцензійної комісії. Через два дні ДАБІ закрили доступ до цієї інформації.

Я вважаю, що правоохоронним органам слід жорстко зайнятися діяльністю Парцхаладзе та його бутафорської організації, а також тими, хто замовляв так звані журналістські розслідування! Організація, яка являється посібником корупціонерів, не має існувати в Україні!

Сергій Возний, голова ГО «Об'єднання позаштатних інспекторів архітектурно-будівельного контролю»