Про тотальну корумпованість ДАБІ сказано стільки, що ДАБІ та корупція вже стали немов би синонімами. Щорічно через корупційні схеми у руки шахраїв від будівництва з бюджету втрачалося понад 3 мільярдів гривень! Звісно, необхідно, щоб організатори та учасники корупційних схем були викриті й покарані. Мабуть, саме для цього депутати ініціювали створення Тимчасової слідчої комісії з питань розслідування фактів корупції в органах держархбудконтролю.

Начебто все правильно, і хочеться вірити в кращі спонукання народних обранців. Які складові потрібні для того, щоб комісія була об'єктивною? Вірно, неупередженість та незацікавленість. Чи можна очікувати неупередженості в розслідуваннях від людей, чиї доходи залежать від звичних схем та зв'язків? Тож хто входить в склад ТСК, створення якої підтримав прем'єр-міністр?

5ef5a961905b9.jpg


Андрій Пузійчук, головний ініціатор, заявляє, що розслідування фактів корупції призведе до можливості галузі розвиватися. У минулому нардеп — співвласник київської компанії, яка через підприємство «Житлоінвестбуд» отримувала підрядів на мільярди гривень. Це підприємство пов'язане з групою Михайла Голиці — одноосібним розпорядника міських коштів, призначених на будівельно-ремонтні роботи. З Голицею Пузійчук пов'язаний також через фірму «Фундамент» та інші комерційні структури. Декілька років тому була скандальна історія з роздачею тендерів від «Житлоінвестбуду» на користь наближених фірм. Голиця був також очільником «Київміськбуду». Коли він очолив цей орган, ПРАТ «Домобудівний комбінат No3» належав «Київміськбуду» на 56%, а після звільнення — вже тільки 30%. Новим акціонером стала кіпрська фірма, а у керівні органи «ДБК-3» увійшли Пузійчуки.

Олена Шуляк заробила у великому будівельному бізнесі великі статки. З двотисячного року вона працює у фінансово-промисловій групі Midland Group, засновниками якої є російські мільярдери. Шуляк є співзасновником і кінцевим бенефіціаром будівельної компанії Midland Development Ukraine — української філії російського бізнесу, фірми «Стандарт» і ТОВ «Кріейтер». Навіть якщо закрити очі на те, що народні депутати не мають права займатися підприємницькою діяльністю, й вона порушує закон, то питання — чиї інтереси вона буде лобіювати?

У списку значиться Олег Дунда — засновник інвестиційно-будівної компанії ТОВ «ІБК» Атол", член ради директорів будівельного холдингу "Independence", директор компанії "А.В.С.", яка отримала право на забудову Печерських пагорбів столиці, знов заполонюючи історичний центр висотками.
Дунда прийшов до влади завдяки Олександру Качному. Саме він посприяв незаконній передачі Януковичу близько сорока тисяч гектарів земель! Сьогодні він очолює київську обласну організацію проросійської партії Медведчука та є правою рукою Юрія Бойка.
Можливо, Іван Юнаков, архітектор з оточення Вавриша проявить завзяття в пошуках корупціонерів та шахраїв? Чи Зіновій Андрійович — колишній мер міста Надвірна, який прославився рейдерськими захватами землі?

Яка справжня причина участі деяких депутатів у Тимчасовії слідчої комісії по розслідуванню фактів корупції в ДАБІ? Як кажуть: коли хочеш щось сховати, поклади його у найвиднішому місці. Сподіваймося, це не той випадок?