Напередодні травневих свят, попри проведення безпрецедентних заходів, запроваджених в Україні у зв'язку з поширенням коронавірусної інфекції, адепти «руского міра» готують чергові провокації заради створення на російських телеканалах інформаційного меседжу про «братні держави» та ілюзії єднання навколо «Дня Победы».

Так, скандальний український телеканал «Інтер» започаткував на спеціально створеному для цього сайті ініціативу щодо проведення 9 травня т.зв. маршу пам'яті онлайн, який має назву «Наш полк». Канал пропонує усім бажаючим пройти символічною ходою до меморіальних місць пам'яті. Напевно, усі зрозуміли, що метою цього дійства є схилення окремих нетерплячих проросійських фанатиків у стилі «діди воювали» до відвідання, попри карантин, традиційних місць святкування з усіма відповідними наслідками. Тобто, мова про завідомо організовані провокації, які вкотре російська сторона використовуватиме в інформаційній експансії проти України.

Водночас, рупор російської пропаганди готує святковий концерт «Победа. Одна на всех», у якому виступатимуть відомі прихильники ідеалів руського миру, зокрема, Світлана Лобода, Таїсія Повалій, дует Анна-Марія, а також інші відомі патріотам артисти, які свідомо зрадили свою батьківщину, виїхавши на заробітки до держави-агресора.
Вказаний захід вже викликав непорозуміння у користувачів Інтернету: «Бідним ветеранам матеріальна допомога потрібна, а не ваші дебільні концерти», «Ви хворі люди. Якщо взяти, що ветеранам було 18 років, то їм сьогодні повинно бути 93 роки. Ви де скільки їх взяли?», — обурюються користувачі.

Чимало українських патріотів називають «Інтер» зброєю РФ в інформаційній війні проти України. Фактично канал, прикриваючись свободою слова, апелює до міжнародної спільноти у зв'язку з, начебто, наявністю в Україні цензури.
Нагадаємо, що телеканал «Інтер» входить до складу холдингу Inter Media Group, який належить українському олігарху, відомому своєю проросійською позицією, Дмитру Фірташу. В минулому році Національна рада з питань телебачення і радіомовлення України наклала штрафні санкції на канал у розмірі 155 тисяч доларів США у зв'язку з трансляцією концерту «Победа. Одна на всех».