Останнім часом представники України у тристоронній контактній групі (ТКГ) виконують усі забаганки Кремля. Зокрема, у ній вже є представники ОРДЛО, чого російська сторона домагалася багато років. Кучма подав у відставку з посади голови ТКГ, коли побачив, що інтереси України здаються оптом і вроздріб. Обов'язки голови покладені на Резнікова. Нібито його ініціативою є і черговий обмін полоненими. Ці обміни останнім часом відбуваються регулярно і доволі часто. Справа в тому, що під час т.зв. обмінів полоненими Росії передаються усі агенти ФСБ, у тому числі різні вбивці, диверсанти та терористи, які виконували завдання на території України. З протилежного боку вертаються все частіше кримінальні елементи та нові агенти ФСБ. Списки на обмін з українського боку складаються СБУ, тому не виключена можливість, що не тільки генерал-майор Шайтанов може бути в СБУ агентом ФСБ. Це можуть бути і інші генерал-майори, наприклад генерал-майор Кузнєцов, який із СБУ делегований до ТКГ, чи генерал-майор Петров, який змінив на посаді голови Закарпатської ОДА Москаля (Москаль розкрив механізм знищення Росією енергетичної безпеки України), чи навіть лейтенант Баканов, який є адміністратором будівельної фірми в іспанській Жироні, де зазвичай через будівельні та ріелтерські фірми відмивають гроші сонцевські та тамбовські злочинні угруповання, які куруються ФСБ. На своїй пресконференції Зеленський повідомив, що усі свої призначення чиновників він узгоджує з СБУ. Стає зрозумілим, чому СБУ не тільки береться за усі справи, від кримінальних (справа Стерненко) до контрабандних (хоча це не її парафія), але й почало делегувати своїх представників скрізь – від зовнішньої політики (ТКГ) до органів місцевої влади (ОДА).

Зараз в Україні поступово посилюються репресії з боку Генпрокуратури, ДБР та СБУ по відношенню до добровольців, волонтерів та інших патріотів (зокрема, Марусі Звіробій), які у 2014 році відстояли Україну від прямої російської агресії. Одночасно з цим відбувається активізація діяльності агентів ФСБ, які дестабілізують внутрішню ситуацію в країні.

Для успішного вербування нових агентів та організації диверсій в Україні, необхідно надати виконавцям очевидні та надійні гарантії безпеки. Вони повинні побачити, що у будь-якому разі вони залишаться у виграші. Якщо акція пройде успішно – вони отримають заслужену нагороду негайно, якщо ж ні, тоді вони отримають її пізніше, після гарантованого обміну полоненими. При цьому, враховуючи повну безпеку при виконанні будь-якого завдання, можна зекономити на розмірі винагороди, враховуючи скрутні часи.

Для сторони, яка веде активну підривну діяльність в іншій країні, такі регулярні обміни полоненими – це справжня знахідка і необхідна умова успішності такої діяльності. Зараз в Україні створені ідеальні умови для вербування будь-кого — від чиновників Офісу Президенту, міністрів, депутатів, прокурорів, суддів, працівників СБУ і поліцейських, до окремих кримінальних елементів. Адже після будь-якої акції – державної зради, диверсії, терористичного акту чи вбивства – виконавець ніяким чином не постраждає, і навіть якщо його спіймають, усе одно гарантовано витягнуть з України.

Уявіть, що ви покладаєтесь на допомогу друга, а він у критичну хвилину штовхає тебе у прірву. Захоплення Криму стало можливим завдяки тому, що кримське управління СБУ майже у повному складі (90%) перейшло до лав ФСБ. Замість того, щоби тоді переловити усіх сепаратистів ще до анексії Криму, зараз вони сумлінно займаються репресіями кримських татар та українських патріотів. Донецьке та Луганьске управління СБУ у 2014-му стали осередками сепаратизму. У луганському управлінні СБУ навіть був організований штаб російських сепаратистів. А під час захоплення Донецього аеропорту співробітник донецького СБУ Главура провів у термінал аеропорту групу російського спецназу «Іскра» та батальйон «Восток», очолюваний Ходаковським – командиром донецького спецпідрозділу СБУ «Альфа». Цікаво, що того зрадника Главуру спочатку героїчними зусиллями викрали з Донецьку, а потім благополучно обміняли у групі полонених, разом з іншими 127 зрадниками, диверсантами, терористами і вбивцями. Можна впевнено стверджувати, що і зрадник генерал-майор СБУ Шайтанов, якого нещодавно було заарештовано в Україні завдяки повідомленню західних спецслужб, незабаром благополучно продовжить службу у ФСБ Росії після чергового обміну полоненими.

Враховуючи успішний досвід окупації Криму, Донецьку і Луганську, саме на СБУ в процесі поглинання України Росією Путін покладає особливі надії. Він поспішає, тому події відбуваються з блискавичною швидкістю. Саме зараз спостерігається консолідація усіх проросійських сил в Україні завдяки пропаганді їх ідей під час інтерв'ю Гордона з Гіркіним, Поклонською та анонсованого інтерв'ю Януковича, на що СБУ ніяк не реагує. Боротьбу з корупцією в Україні СБУ відверто саботує, займаючись імітацією ефективної діяльності, у тому числі у боротьбі з російською агентурою. Розпочалися акції вбивства нацгвардійців у нашому тилу на території України, зокрема у Вінницькій та Житомирській областях. Ці вбивці можуть почувати себе цілком впевнено — коли їх впіймають, вони швидко і за державний рахунок будуть відправлені до Росії. Тобто через вбивство будь-якого українського патріота можна придбати собі безкоштовний квиток до Росії.

За часів Януковича на усі керівні посади в СБУ аж до начальників відділів обласних управлінь призначали тодішній голова СБУ Якименко та Саша Стоматолог (Янукович), які виявились громадянами Росії, про що ми дізналися, коли вони втекли до Росії. Зараз розподілом керівних посад займається Баканов, у якого жінка є громадянкою Росії, а чи є він сам громадянином Росії наразі невідомо.

Справи кепські, єдина надія на чесних офіцерів СБУ не керівного рівня, які у критичний час залишаться відданими своїй присязі народу України. Але більш суттєвою перешкодою для Путіна напевно стане коронавірус, який нівелює усі агресивні плани експансії і можливо навіть дістане його самого у тому підземному бункері, де він зараз ховається.