Привіт, Хунта.
«Йому 42 і він не лох».

Можливо, щось помінялося в тактиці звільнення заручників. Можливо, щось помінялося в методиці підготовки спецури по звільненню заручників. Можливо все. Але ж були і залишилися банальні і найпростіші правила — між заручником і терористом завжди має бути спецпризначенець, який має броню. Один відводе — інші прикривають. А взагалі — виходять на об'єкт троє і виходять із заручником теж втрьох. У терориста може бути спільник і він може спостерігати з даху, з підвалу, з авто. Ну як без прикриття? А якщо вибухівка? Це ж додаткова траекторія руху, ще один сектор враження...
Я не розумію, чому не було «коридорних», чому вони не вихоплювали заручників, які виходили з автобусу і не розтягували їх під власним захистом в різні боки, або не виводили під якийсь інший захист з можливої лінії вогню? У терориста був автомат і він міг вистрелити.
Багато питань. Можливо, раніше готували не так ?? І зараз все ефективніше?

Інший варіант подій — то все фуфло, цей теракт. Постановка.
Круто ж було... ото підігнать БТР і жахнуть гранату після усіх подій — це так круто.
А тепер для тих, хто не зрозумів — на фіга була граната.
Так в сценарії було написано. Ну десь на студії, напевне, писали.
Має бути граната.

Тобто, БУВ сценарій терористичного акту. Не сценарій звільнення заручників під керівництвом керівника операції, а спочатку саме захопленя заручників, а вже потім їх звільнення.

Ще раз напишу — БУВ СЦЕНАРІЙ ВСИХ ПОДІЙ.

Після гранати в мене практично нема жодних сумнівів в повному інсценуванні луцького терористичного дійства.

Ну якось не можу я повірити в таку грандіозну одночасну рукожопість і терориста, і групи призначенців.

Якщо в сценарії мав під'їхати БТР, малися з БТРа повискакувати спецпризначенці — доблесні аваківські та баканівські орли, то так воно і було. І граната теж була.
Але був прокол. На старті БТР, мабуть, заглох і пацани таймінг провтикали. Бабахнуло в них аж тоді, коли вже навіть терорист встиг цю всю какафонію спокійно собі перекурити.

Граната була? була...
Малася вибухнути? Малася. Ну і бахнула, звісно.

Івідосік Зеленського по тому ж таки сценарію теж був. Мався бути і таки БУВ. Я чекав і дочекався. Зеленський — учасник дійства.
Думаю, спочатку Зе налякали, мабуть, потім переконали здійснити запис, а вже потім — записали ЗВИЧНИЙ для Зеленського формат. І виклали. І видалили негайно, як і мало бути.
Використали Зе в темну.

Хто тепер скаже, що Аваков неефективний?
А взагалі — Позорище. Як регочуть тепер по усьому світі спецпризначенці, тільки уявити можна.

Останній варіант вчорашній подій — все, що відбувається в країні останнім часом — якесь дивне, незрозуміле, заляпане, оковирне і ні до чого не стикується. Таке враження, що всі, хто хоч на щось здатен — давно виїхали з України.

От тільки питання — на фіга то все було і на фіга воно відбувається далі?

Який ПЛАН усіх цих послідовних подій за останіх пару тижнів?

Заради Зеленського? Заради рейтингів? Налякати громадян?

Банальна фраза — яка країна, такий і теракт — тут не спрацьовує. Тут все серйозніше.
(Звісно, дуже добре, що всі живі. Навіть сам терорист. Не хочу, аби у нас повторявся Беслан, Норд Ост, або вибухи на Каширці тощо.)