Привіт, Хунта.

Це мій невеличкий коментар до одного з дописів.

«Чому ми так гидозно весь час живемо».

І хто в тому винен. Згадувався Кравчук, та чому не обрали на старті Чорновола... Ну і так по черзі всіх згадували. Ющенка, Кучму, Януковича...
Так чому ж так складно живемо сьогодні, українці?
На мій погляд, всі намагаються конкретизувати якісь проблеми, якісь невирішені завданя описати та нездоланні бар'єри пригадати. І в усьому звинуватити когось особисто, або пояснити обставини. На мій погляд, справа зовсім не в цьому...

Майже ніхто з нас не може вийти за рамки системи, в якій народився, отримав певний стрижень та почав свідоме життя. Про це написані тисячі книжок, наукових праць та знято сотні прекрасних фільмів, як вийти з системи. Як почати жити новим життям.

Наприклад, Кравчук... Про таких було сказано — дуже великі ідеї Маркса вклали в дуже маленькі голови комуністів.

Кравчук, Кучма, Ющенко, а тим паче Янукович, то мерзопакосні покидьки, слуги системи, спочатку тодішньої совєтської, а тепер вже сучасної формації, як колись про систему вчили розумні книжки.

Всі вони не людям слугували, а персонально і виключно собі. І вони всіма засобами утримували ту систему, в якій народилися, і в якій жили виключно для себе і для системи.

Вам найкращий приклад таких служак — КГБ-іст Володя Путін. Яскравіше персонажу вже нема. Слуга системи такий, яких пошукати.

Для нас, для всіх і для кожного, аби виграти в цьому житті, та просто жити нормальним життям — потрібно вийти з існуючої системи, змінити формацію.

Чому то до цього часу з моменту розвалу Союзу не відбулося?

Причин безліч, але головні — то фізіологічні причини, насправді. Або так — то СТРАХ. Непереборний страх лідерів, яких ми обрали. А в результаті ...один побоїться, інший не зможе, третій не захоче. Ото ми і маємо підсумок.

Насправді, тільки вихід із системи гарантує нову якість життя.

До речі — нова якість — це не обов'язково щось гарне, більш якісне.

Зеленський — яскравий тому приклад.