Всім привіт.

Ви вже знаєте із різних джерел, дорогі богуславчани та українці, я так думаю, що життя на нашій Богом даній українській землі, ніколи не переривалося.

До фактів, які я наводив в попередніх дописах, додам ще декілька, які вам допоможуть ясніше зрозуміти практично ВСЮ ІСТОРІЮ України, а не тільки нашого містечка.

Спробуйте уявити, про що читаєте і СПІВСТАВИТИ інформацію, яка у вас є ще зі шкільного курсу, або отримана нещодавно.. та скласти її в єдине ціле.

1. Людині в майже такому зовнішньому вигляді, в якому є ми зараз — приблизно 50 000 років:

- Найстарші у нас ЖІНКИ. Саме їм 45-50 000 років.Ніхто не знає, до якої етнічної групи вони належали. В нас на Україні живе три ЄВИ (згідно ДНК). Одна з них народилася десь в районі сучасної Сміли.

- Чоловіки молодші за жінок в десятки разів. (вже звиняйте, дорогі мої дядьки, але найстаршому із існуючих чотирьох АДАМІВ (за тим же ДНК) в Україні всього 7000 років — то трипілець. Їх у нас 15% від всієї кількості чоловіків).

- Найбільше, або більше половини чоловіків — то так звані арії, або «білі люди». Потім ідуть кельти (Західна Україна в основному). Теж приблизно 15%.

- А «наймолодший» за ДНК — то такий собі умовний Сашко Пономарьов, який Гімн у нас гарно співає, йому тисяча років, він із варягів походить.

2. На нашій території біля 10 000 років назад був льодовик. Вийдете завтра на вулицю, підніміть голову в небо і уявіть, що ви стоїте прямо біля підніжжя льодовика, основна висота якого 600-800 метрів, місцями до кілометра. Найвище дерево, яке побачите — то 35-40 метрів, максимум.

Ви повинні знати, що крайня межа того льодовика проходила якраз в районі богуславщини, Поросся...Тікичу...(рухалася туди-сюди, але була в наших краях)

3. В селі Хохітва в центрі біля мосту є граніти, на яких є глибочезні подряпини від руху льодовика. Залишки глиняних горбів в напрямку Киданівки, звенигородських Водяників, Харламова Гора в Біївцях, Тотоха, а також високі київські, канівські гори — то ландшафт, який нам залишили льодовики. Глини, піски, перемелені щебені — то все відносно недавні льодовики нагорнули, перемололи.

Ну і таке — ті горби з часом від ерозії значно зменшилися. Вони, як і льодовики, були теж по 600-800 метрів заввишки.

Уявили? Купи глини по 600 метрів вверх?

4. Повернемося до людей. Так званий «вибух цивілізацій» по всьому світові відбувся приблизно 7000 років тому. Саме стільки років трипільській цивілізації. (згадайте трипільського АДАМА та його нащадків по всій Україні, які зараз живуть серед нас). А жінкам взагалі... 50 000 ... о господи...))

5. Нас, українців, звинувачують, що ми аж занадто собою пишаємося. Але відкрийте підручники історії — китайська цивілізація, єгипетська цивілізація, індуси та всілякі греки — всі цивілізації майже вдвічі молодші за українські народи. Наша біда в тому, що ми не зберегли, що мали, або ще просто того не відкопали, не віднайшли. (ми не робили будівлі-памятки з цегли, чи каменю...)

6. Льодовик був такий, що непокритим льодом залишався маленький шматок півдня сучасних Франції та іспанії. Там було дуже мало людей і ці люди не змогли би заселить весь Європейський континент. Тому генетики кажуть, а з ними віднедавна погоджуються також історики, що ВСІ НАРОДИ ЄВРОПЕЙСЬКІ (європеоїди, не плутайте з російськими монголоїдами) -пішли вглиб європейського континенту саме з України. Тому хочете — не пишайтися цим, а мені то прикольно. ))

7. Життя в епоху льодовика буяло тільки біля льодовика, бо він таяв, текли річечки, росла трава, яку їли різні там корівки-козочки типу мамонтів-носорогів, на яких полювали, як ви тепер розумієте, якісь НАШІ ПРЕДКИ. (ну наука так каже, що поробиш). Ну а всіх разом жерли якісь там шаблезубі тигри.

8. Сучасні росіяни, а точніше, їх предки там, де зараз Москва, зрозуміло, що не жили. На льоду не живуть. І нема такого бура на 800 метрів, аби лід пробурити та рибки наловити.

9.Предки росіян пішли спочатку в Індо-Китай а вже звідти після танення льодів хитрим кандібобером зайшли до уральських гір. Саме там і зародилася угро-фінська популяція людей, яка в 17 народів в 9-12 столітті дійшла по лісам під натиском східних сусідів до сучасної Московії.

10. На останок... Зараз вчені стверджують, а також мають провести спеціальне буріння шурфів, що десь приблизно тих же самих 7000 років тому сталася величезна катастрофа. В районі сучасного Стамбулу було морською водою із Середземного моря прорвано природню дамбу і прісне величезне озеро, на брегах якого жило БЕЗЛІЧ людей, було затоплене. Так утворилося Чорне море. Шар солоної морської води сягає 70-80 метрів вглиб. А нижче, до 200 м вглиб — бувша прісна вода, або тепер сірко-водень, який утворився з прісноводних водоростей та озерної фауни.

11. Я вважаю, що саме завдяки цій катастрофі ми повинні завдячувати «вибуху цивілізацій». Саме це і є той легендарний потоп, в результаті якого Ноя винесло на гору Арарат.)). І це відбулося відносно недавно — якихось 7000 роів тому. Тому для людей, які вижили, то було таким жахіттям, що переказувалося із вуст в уста.
Далі буде...