(Це відповідь на стогони наших емпатів. «Ой яка біда в росії»)

Китай є лідером з експорту лісу-кругляка, різноманітної деревини і пиломатеріалів, а також виробів з дерева. Є в кого сумніви? Дивіться світову статистику.

При цьому в Китаї ЗАБОРОНЕНО НАГЛУХО різати дерева.

Питання — звідки дровішки? Правильно... з палаючих російських територій. Забайкалля, Іркутської обл, Красноярського краю, Омську, Томську, ну і звісно — Якутії. Всього з 10-15 регіонів Сибіру.

Скільки вивезено лісу до Китаю з Сибіру? Неймовірно мало. По паперам мало. А насправді... А насправді точної цифри ніхто не знає. В 1998 році Китай ввів заборону на внутрішню рубку. За цей час експорт лісу з Росії в Китай виріс в десятки разів. В 2017 році Китай ввиіз із Росії приблизно 200 миллионов кубів лісу. Аби зрозуміли, стільки це — то за два роки перед Другою світовою війною СРСР вивіз до Германії, надав допомогу лісом на 11 млн кубів.

Ну от реально ))) З Сибіру до Китаю вивезено дуже-дуже мало лісу. Якщо глянете статистику Росії, то з районів Карелії, Кіровської обл, та прилеглих до Європи регіонів, які в десятки разів менші Сибіру по лісовим масивам, то експорт лісу з цих регіонів у Європу перевищує експорт лісу з Сибіру В РАЗИ. Тому що Європа ПОКАЗУЄ свій імпорт прозоро, то тоді і росія МУСИТЬ показувати свій експорт також прозоро.
В Китай за паперами везуть... АЖ якихось 20% від всієї сировини лісу. При цьому Китай світовий лідер по фанері та меблям. До речі — IKEA теж тепер звідти... з Китаю себто... А то тут ажіотаж був у нас...волали всі про цю «ікею», чепчики підкидали...

А з Китаєм нафіг шо показувать ))) Все йде тупо по контрабасу. Ніхто не знає справжньої цифри вивезеного в Китай лісу. Але це сотні мільйонів кубів на рік. Називають цифру в 28-30 млрд долл оборот.
Непогано живуть сибірські губернатори? А на пожежогасіння грошей нема...

І на останок... горять не ліси. Горять вирубки. Горять трави та молодняк і сміттєвий підлісок. Горить те, що залишилось ПІСЛЯ лісоповалу. Горить те, що нікому не потрібне з точки зору товарної якості. (ну звісно, вогонь займає також і масиви живого лісу)

Палять такі масиви СПЕЦІАЛЬНО. Горять сліди реальних ЗЛОЧИНІВ по контрабанді російського лісу в Китай. Згоріло і не видно, скільки хто зрізав і скільки куди ділося.

Палять спеціалісти. Які знають, як підпалювати, куди направить вогонь, де запустити зустрічний вал вогню... Присутній зустрічний пал, шановні... Скрізь.

Скрізь по Сибіру. Перегляньте коментарі екологів. 100% пожеж — діло рук людини. Тільки екологи росії замовчують справжню причину пожеж. Кажуть, ходять по 11 регіонам росії такі собі придурки і кидають недопалки по тайзі за сотні км від населених пунктів, але саме там, де останні роки була інтенсивна нелегальна рубка лісу.

А тепер новина — після цих пожеж будуть вирізати негайно ті ліси, до яких отримали вільний доступ по згарищам. Та будуть здійснювати санітарну вирубку горілого лісу, а такий ліс «безкоштовний» і на його вирубку вигребуть з бюджету Росії незліченні гроші.Бо вже вигоріло 3.3 млн га тайги ))

А заробили на цьому перші люди російських губерній, начальники лісхозів та митники. Ну і звісно бабло пішло наверх до москви.

Кажете, птічку жалко?? ну-ну...