Порошенко має піти... І до цих слів я повернуся в кінці тексту.

А спочатку зверну увагу, наскільки заполітизована стрічка. Звичайно, що й мене зачепило. Це вимагає рефлексій. І от що думаю.

Багато хто запитує «А що зроблено?», «Які досягнення за останні роки?»

Я й сам цим зацікавився. Почав згадувати і шукати конкретику. Які реформи останніх п'яти років зачепили мене і які побачив на власні очі. Відповіді не забарилися.
Й ось чіткий перелік здобутків за останні роки. Це дуже важливо, щоб негатив і всепропальщина не домінували, а сформувалася об'єктивна картина. Детально зупинюся на декількох.

Безвізовий режим, який дозволяє українцям подорожувати без віз у 131 країну світу. Можна сісти на потяг у Києві та спокійно поїхати на вихідні до Польщі. І можете не тільки кави попити, але й робити будь-що, що не суперечить законам. Або злітати на три дні до Копенганена, як-от нещодавно подорожував мій колега. На двох людей йому це коштувало всього 70 євро. Туди і назад.

Наша родина наразі не подорожує активно через певні обставини. Збираємо відгуки знайомих. Буквально на днях друзі розповідали, як літали до Естонії, а потім на поромі попливли у Фінляндію. Море емоцій. Показували фотографії, ділилися враженнями від архітектури і тішилися, що відкрили частину Європи.

✈️ У країну зайшли лоукостові компанії, внаслідок конкуренції подешевшали авіаквитки. А як вам злітати вдвох до Лондона за 1800 грн? Туди й назад. Зараз пропонує «Візейр». Непогано, правда?

За п'ять років модернізувалася і зросла армія. Якщо у цифрах, то 2018 року наше військо збільшилося на 44 військові частини, порівняно із 2014-м. Входить в топ-10 найпотужніших армій Європи та топ-30 – у світі.
Власні спостереження. Неподалік нашого будинку є військова частина. На вулиці, в магазинах, на пошті часто зустрічаються люди в формі. В довоєнний період це було плачевне видовище, зараз — новенька форма, нові шеврони, підтягнуті, а головне видно, що вони вмотивовані. Військова служба стала престижною і перспективною.
Продовження...