6072a28da49ea.jpg

Как известно, после того как большинство депутатов ВР скончались от короновируса, оставшиеся в живых депутаты приняли закон «Особливості законотворення під час епідемії короновірусу Covid-19», в котором временно уменьшили состав ВР до выживших, пропорционально уменьшив и необходимое конституционное большинство. Конституционный суд единогласно поддержал новый закон, обосновывая его необходимостью поддержания государственной власти в условиях пандемии. На следующий день ВР приняла важный закон " Особливості проведення виборів Президента України під час епідемії короновірусу Covid-19", по которому из-за эпидемии короновируса временно отменяются всенародные выборы президента, а вместо них осуществляются выборы президента Украины депутатами ВР. Поскольку из 44 депутатов 27 составляли члены ЕС, то интриги не получилось и новым Президентом Украины был выбран Петр Порошенко.

Ниже полный текст инаугурационной речи Петра Алексеевича Порошенко, седьмого Президента Украины:

Шановні українці, брати та сестри! Я завжди вважав, що Бог любить Україну! Ота зелена навала, що заполонила неньку Україну, на щастя пішла геть. Дехто запитає, що ж нам робити далі? Відповім… Для мене слова Армія, Мова, Віра це не просто слова. Це моя душа, мій мозок, моє серце!

По-перше Армія! Час непрофесіоналів скінчився! Перевірені кадри знову очолять наше військове будівництво. Головою Укроборонпрому я призначаю пана Свинарчука. Багато лайна вилили кремлівські посіпаки на цю щиру та довірливу людину. Ну не може зброя бути дешевою! Навпаки, чим більша вартість зброї тим зброя краща, тим більше наших героїв повернуться з фронту живими!

Болить в мене серце за наш український військовий флот. Я прийняв рішення повернути у власність Кузню на Рибальському, щоб за власні кошти допомагати будівництву українських модернових військових кораблів. Вважаю, що це саме головне, що може бути у держави, яка не на життя а на смерть бореться з безжальним ворогом на морі. І тут не може бути ніяких ілюзій, не може бути жодного компромісу. Як Головнокомандуючий вважаю доцільним будівництво супер лінкора, що буде наводити жах на окупантів на прославляти Україну у всьому світі. Українські бізнесмени готові поставити необхідний метал та обладнання, наприклад Рінат Ахметов зробив щедру 5% знижку на броню для "українського Голіафа". Пропоную назвати наш супер лінкор ім'ям славнозвісного патріота України , славного гетьмана Івана Мазепи!

По-друге Мова! Вірю в те, що через чотири роки ми не почуємо москальского "піво" замість нашого українського пива! Жартую, але квоти для українських пісень на радіо та ТБ ми безумовно збільшимо. Упевнений, що читати Шевченка на ніч стане модною звичкою для нашої молоді! А гопак та народні пісні замінять бездумні комп'ютерні ігри.

По-третє Віра! Вірити треба не тільки в Бога, а і в майбутнє нашої України! Но щоб побудувати це майбутнє , українцям треба вірити Президенту України, як вірили наші славні прадіди козаки своєму Гетьману! Не треба звертати уваги на кремлівську пропаганду, казки про Липецьку фабрику чи абсурдні звинувачення в корупції. Вірю, що в нас все буде добре а я виправдаю вашу довіру !

Україна вже зробила свій європейський вибір! Я, як Президент України, зроблю все, щоб цей вибір захистити! Але треба розуміти, що шлях до Європи це шлях ринкової економіки, а не комуняцької зрівняйлівки! Не можна маніпулювати цінами, як це роблять популісти. Економічні закони неможливо перекреслити добрими побажаннями. Гра на пониження тарифів ледь не поставила на коліна українську енергетику, бездумні популістські рішення не дали економіці можливості вільно розвиватися, катастрофічно зменшили надходження до бюджету і відповідно ослабили наше військо! Ринкові механізми, а не популістські обіцянки! Розуміння, що високі тарифи це міць нашої армії та спокій громадян! Зрозуміло, що треба спасати економіку та військо як можна швидше, тому я негайно даю завдання Кабінету Міністрів збільшити надходження до бюджету шляхом коригування тарифів на 15%. Так, нам усім буде не просто, тарифи ще будуть неодноразово підійматися, але ми козацького роду, якому нема переводу! Ми, українці, знаємо, що бажаємо і куди ми йдемо, тому готові здолати усі перешкоди та незручності на шляху до європейської та ринкової України! Я, як власник Рошен, можливо теж отримаю збитки у зв'язку з введенням ринкової формули вартості шоколаду "Женева +", особливо у перший місяць. Але що робити, ринкові механізми понад усе!

Нажаль досі триває війна на Донбасі. Коли Україна нав'язала ворогу підписання Мінських домовленостей, ворог вважав, що зможе перехитрити нас, змусити нас не виконувати Мінські домовленості і таким чином зняти з себе санкції. Я це вирахував і два рази, у 2015 та 2018 роках, намагався легалізувати Мінські домовленості у законодавстві України, але кремлівська агентура та недолугі патріоти не дали можливості це зробити. На цій неділі Верховна Рада безумовно легалізує усі положення Мінських домовленостей, шляхом прийняття відповідного закону. Треба розуміти, що ті українці, що живуть на окупованій території, такі ж українці як і ми з вами. Мене зовсім не лякають тимчасові органи місцевого самоврядування ОРДЛО, пройде час і це буде така ж Україна, як Львів чи Київ. Тим більше, що бізнесмен Ахметов допоможе в розбудові цього багатостраждального регіону. Ще один важливий момент, я вчора отримав звіт від нашої розвідки, що Росія спробує мене скомпрометувати за допомогою Липецької фабрики. Після легалізації Мінських домовленостей планується зняття арешту майна фабрики та усіх обмежень на виробництво. Мене це зовсім не лякає , з кожної конфетки реалізованої у Росії підуть гроші у будівництво нашого супер лінкора! Таким чином Росія буде фінансувати наше військо!

Важливим моментом нашого суспільного життя є повага до судової системи. Мені як і вам, дорогі співвітчизники, не зовсім імпонує повернення Шокіна на посаду Генерального прокурора, але є відповідне рішення суду. Закон є закон для кожного з нас, від школяра до Президента!

Не є таємницею, що багато людей з нашої команди були жертвою політичних репресій. Наприклад голослівні звинувачення Кононенко, порядної та трошки наївної людини. Чи ганебна розправа над Мартиненко, у змові з чеською та швейцарською поліцією. Всі ці чесні люди мною реабілітовані та отримали посади згідно їх високої кваліфікації. Вони ще зроблять багато корисного для розквіту нашої держави!

І останнє, я просто впевнений, що все буде добре! Все буде Україна! Слава Україні! Героям Слава!