Бармени знають не писане правило, що на роботі з клієнтами ми не говоримо про три речі — політику, релігію і спорт.
Для того щоб не провокувати непотрібні дискуссії в місці, в яке приходять відпочити від оточуючого світу. Правило просте і зрозуміле, перевірене часом і дієве у будь-якому куточку світу. Так само, це правило мало б стосуватись відомих та шанованих у світі діячів барної культури. Але в тому випадку, який я хочу описати, щось пішло не так.

Герой моєї історії, відомий у Росії і Великій Британії бармен, ресторатор, консультант і автор декількох книг — Бек Нарзі. Ось що про нього пише російська вікіпедія: «Бек Нарзи — британский и российский предприниматель в сфере ресторанного бизнеса. Автор книги „Кодекс хореканца. Успешная карьера в 50 шотах“ и „7 дней до взлёта“, колумнист G-news, ресторатор, бизнес-тренер. Основатель премии „Неоновый шейкер[2]“.І це тільки початок статті. Людина, що за версією одного з міжнародних видань входить у 50 найвпливовіших людей у світі барної індустрії. Хоча, схоже, що це в минулому. Бо дешевий хайп на таких інформаційних приводах як „Євробачення“ схоже на відчайдушну спробу привернення уваги до себе і своєї діяльності. Коментуючи виступ України, він дозволив собі не зовсім коректні вислови, але я не можу засуджувати людину за його особисті музикальні смаки. Та його післямова варта того щоб зацитувати мовою оригіналу „Украина выступила и в конце сказала «дякую», так вот вы здесь должны говорить или «спасибо» по русски или "thank you" по английски, ваше «дякую» здесь нах...й никому не нужно“.

В такій заяві поважного діяча барної культури явно є якась позиція. На запитання відповідати, як доросла людина він відмовився, записавши відео про те, що завжди підтримувати Росію, а русофобам на його сторінці не місце. Яким чином слово „дякую“ є русофобним, шанований в минулому, Бек Нарзі пояснювати відмовився. Є й інше відео в якому » номинант на премию «На благо мира» (раздел «Познавательная литература») за книгу «Кодекс хореканца[» (вікіпедія) обіцяє саджати на пляшку першого попавшогос йому грузина і українця, та на ньому він схожий на не зовсім тверезу людину тому... тому певне фейсбук і інстаграм видаляє ті відео, як такі що суперечать стандартам спільноти.

Отже, декілька років тому Бек Нарзі мав бути спікером на відомій всеукраїнській барній події "Barometer", але тоді, деякі його висловлювання на адресу нашої країни визвали шквал негативних емоцій і його виступ було скасовано. Та як видно доля нічому не вчить, бо в Україну в'їзд одіозному спікеру заборонено не було. Зараз він не зупиняється, в коментарях продовжує поливати брудом Україну з українцями, але не гребує продавати тут свої книжки.
Моя думка — не варто людині з такими переконаннями вільно відвідувати Україну. А бажаючі переглянути його семінари можуть скористатись інтернет-ресурсами. «Нехай щастить», як кажуть у нас в таких випадках.

І останнє, було б досить не погано донести цю інформацію до international bartenders association (IBA), бо такі висловлювання і дії не гідні людини, що називає себе «Барменом».
Бек Нарзі має стати не в'їздним в Україну і не рукопожатим у барменському середовищі.
Бо чому може навчити людина, яка не дотримується трьох простих правил?