«Як у поганій казці — чим далі тим страшніше»

Мабуть багато хто з вас бачив, або чув про казку, яку будують в Карпатах. Казкове містечко «Гобітхіл». Своє самоврядування, своя валюта, містечко-мрія, де не будуть брати і давати хабарі, де немає місця злодійкуватим чиновникам. Чудо-країна.

Але побачене в рекламі, ну зовсім відрізняється від реальності. Тому давайте поговоримо від першого лиця з тими, хто уже побував в наобіцяній і зовсім неказковій реальності:

- Випадково ми зустріли тут людей — можливо майбутніх мешканців цього «казкового» містечка. Людей, які вкладали свої кошти в це будівництво. Однак ми не побачили на їхніх обличчях посмішок та радості від швидкого заселення (як це неодноразово озвучувалось головним організатором — Андрієм Боєчком).

На початку цього року ми приїхали у Верховину і нам пообіцяли швидке будівництво та участь у житті казкового містечка. Сумарно ми усі вклали в проект більше 250 -ти тисяч доларів. Однак після отримання грошей, були довгі обіцянки, а згодом все будівництво припинилось. Боєчко Андрій , якому передавали гроші, втік і не приїжає сюди.

Коли ми давали гроші, Боєчко запевняв, що документи на будівництво з дня на день будуть готові. А у процесі кожному інвестору будуть присвоєні кадастрові номери на його будиночок. Однак пройшло вже більше 8-ми місяців і жодних документів на будівництво і по сьогодні немає.

Коли ми інвестували в проект за домовленістю все на територіі містечка буде у спільній власності — і колиба, і комунікації. Однак по факту — вся земля оформилась на його партнера Єльцова Андрія (місцевого мешканця) та Боєчко заявив всім — що ми не маємо до цього відношення. Однак зі звітів підрядника видно, що будівництво фінансувалось з наших коштів.

Нас всіх наче ввели в гіпноз, що ми так легко віддали свої кошти під гарантії Боєчка, однак коли побачили телевізійну передачу про наркотичні гриби-галюциногени, в якій Боєчко та третій його партнер в поекті знаний грибник — Соломченко Юрій — розказували і на камеру їх навіть вживали — виникла підозра чи вони часом не підмішали нам до чаю часом цієї гидоти, що ми всі на ейфорії віддавали наші гроші⁉️

Коли ми інвестували в проект — нас запевнив Боєчко, що ця місцевість безпечна, і надійна. Однак під час проведення будівельних робіт сталися зсуви, а потім ми виявили, що в 2008 році тут відбувся масштабний зсув, який зніс житлові будинки, а комісія заборонила тут будь-яке будівництво.

З нас Боєчко зібрав близько 300 тисяч доларів, було обіцяно в червні готові будинки. На даний час навіть половини робіт не виконано, грошей на будівництво немає, землю на створений кооператив відмовляються оформляти. Сам Боєчко втік до Києва та всіх посилає на три букви.

Нещодавно ми виявилося, що Боєчко продавав один будиночок кільком різним людям. Відвідавши селищну раду, спитали голову чи чув він про цей проект: «так звісно чув, але до нас в селищну раду не зверталися за жодними дозволами, всі роботи відбувались самовільно, але повноважень здійснювати перевірки ми не маємо. Тому ось так».

То що ж виходить: такий собі Боєчко Андрій ( в профілі в фб в нього написано «я будую гобітхіл») зібрав з інвесторів 300 тисяч доларів, (це ті про кого відомо) — гроші присвоїв, та навіть встиг балотуватися до Київради.

То хто він такий, що так безстрашно кидає людей та відчуває повну безкарність? Схоже на нову піраміду з провладним прикриттям. Якщо глянути офіційну (подану Боєчком) інформацію — то його хоч до рани прикладай — і волонтер, і громадській діяч, і будівельник казкових містечок. Але якщо копнути глибше — оскандалений засновник ордену «народний герой», якого запідозрили у крадіжці срібла, що люди йому висилали. З його ж слів помічник нардепа Тищенка. Того самого з «велюру», скандаліст та провокатор.

А тепер і ця історія з Гобітхілом — один в один нагадує історію з орденом народний герой — було зіграно на людських емоціях, видурено великі суми коштів — а коли вкладникі просять відзвітуватись про використані людські кошти — іде в атаку нападає і звинувачує всіх і все в тому що хтось в нього щось відібрав.

Дивіться в інтерв'ю без прикрас, всю правду про аферу 2020 року. Діліться цим відео з іншими, щоб вберегти людей від подібних марнославців.

#Гобітхіл #Боєчко #афера2020