УРА ПЕРЕМОГА

Три дні листування з адміністрацією Facebook App. Дякую колезі з видання «Волинь-online» Мар'яна Метельська, її контакт відіграв визначну роль у поверненні мого фейсбук-профілю. Доречі рекомендую цей новинний ресурс(Волинь онлайн), вони піднімають такі теми, про які ті хто називають себе журналістами бояться навіть згадувати. З власних спостережень можу сказати, що незалежний ресурс, котрий існує на пожертви читачів. Підтримуйте такі ЗМІ. Бо в Україні — це рідкість.

Інша колега, яка попросила не називати її ім'я, зв'язалася з своїм знайомим представником #Facebook в Європі. У відповідь він не сказав прямо, лише натякнув, що була офіційна скарга від представницького органу держави і тому мій профіль видалили. Також моя знайома повідомила про зміст скарги: що нібито я створюю фейки, котрі псують імідж держави і президента України. А також неодноразово закликаю до державного перевороту. Але цей її знайомий відмовився надавати будь-яку інформацію офіційно, сказав звертатися листом до керівництва відповідального за Євроазійську зону. Бо тільки керівництво може прийняти таке рішення і то не факт. Як він їй повідомив, що зазвичай такі листи лишаються без розгляду. Але я всеодно буду звертатися, про результат додатково поінформую.

Виходячи зі слів знайомого моєї колеги неважко здогадатися, хто ж міг такого листа написати. Припускаю, що ображена Мендель котора ніяк не може визначитись чи вона трошки вагітна, а чи і на голову також. Як я і припускав, вона поплакавшись ображено-потерпілому Зеленському, від імен Офіс Президента України написала звернення до дублінського офісу Фейсбука, у котрому розказала ото все вище, про що натякає знайомий моєї колеги і слізно просила, щоб фейсбук видалив мій профіль. І скоріш за все, якийсь недалекоглядний, а можливо проросійський її «родич» по розуму, з тих що постійно блокують проукраїнських користувачів, прийняв одноосібне рішення, та видалив мені профіль. Видалив без можливості через автоматичну систему з допомогою документів відновити. Звісно, що взнати хто це був невдасться ніяк, бо там своя кухня.

Коли я написав про це публічно, інші колеги також звернулися до представників FB, три дні листувань(див.фотоскріни) з адміністрацією і мій профіль Роман Реведжук вчора пізно вночі відновили. Доречі ключове рішення по відновленню профілю приймав представник з Польщі. А це також не маловажливо. Не кожного ж дня FB видаляє профілі журналістів чи політичних діячів. Своїм профілем я користуюся більше 9-ти років. Незнаю яку роль відігрує представниця з України Катерина Крук, котра минулого року була призначена у польський офіс FB менеджером з політичних питань по Україні. Я до неї не звертався особисто, прочитав відгуки інших користувачів, що вона взагалі ніяк не реагує, але я нічого не можу сказати бо особистого досвіду не маю.

У підсумку маю констатувати, напевно таки не все втрачено. і я міг помилитися коли припустив, що мафіозно-олігархічна система, яка мордує Україну може за гроші все. Будемо бачити далі, може таки вдасться з допомогою демократії у світі, перемогти ту локальну гідру мафії в Україні. Поки що перемога за демогратією у контексті фейсбуку.

Roman Revedzhuk Реведжук Роман Петрович

5f2dcfc68348b.jpg


5f2dcfd54865a.jpg


5f2dcfe221957.jpg