#ТЕРАКТ (Авіакатастрофа)

Пасажирський літак авіакомпанії «МАУ» Boeing 737-800 розбився в районі міжнародного аеропорту ім. Імама Хомейні в Тегерані, Іран. На борту перебували 167 пасажирів — представників різних країн світу і дев'ятеро членів екіпажу. Всі вони загинули. Лайнер перестав виходити на зв'язок через дві хвилини після зльоту, він здійснював рейс Тегеран-Київ. Одне з моїх джерел інформації в Ірані повідомляє, що літак було обстріляно з північної сторони. Скоріш за все це був спланований теракт іранськими бойовиками аби загострити конфлікт після вбивства генерала Сулеймані який воював на боці повстанців, погрожував напасти на Ізраіль та вбивав американських миротворців. За наказом президента США його було ліквідовано в аеропорту Багдада. Лише хочу нагадати, що Сулеймані останнім часом кілька разів відвідував Москву.

У результаті теракту загинули:
11 громадян України
63 громадян Канади
3 громадян Великобританії
10 громадян Швеції
3 громадянн Німеччини
82 громадян Ірану
4 громадян Афганістану

Співчуття рідним та близьким загиблих.

Вважаю, що компанія МАУ повинна була скасувати свої рейси у зону конфлікту. І сьогодні, як мінімум не шукати жодних виправдань.

Вчора 08.01.2020 о 11:43

РОМАН РЕВЕДЖУК

_______________________________________________________________________________


Станом на сьогодні нформація про те, що український літак МАУ був збитий іранською зенітною ракетою, підтверджується Newsweek з посиланням на джерела в Пентагоні. Протиповітряна оборона Ірану, ймовірно, була активна після ракетного обстрілу баз США.

Ненавмисне знищення лайнера іранськими ППО також підтвердили високопоставлені джерела в розвідці США та співробітник іракської розвідки. Ймовірно, літак був знищений ЗРК Toр-M1російського виробництва, яке є на озброєні Ірану.

Також з місця падіння літака появилися фото уламків ЗРК Тор-М1
imgonline-com-ua-Resize-C1zcpoQtjiv