Перша Українська Незалежна Медіа Платформа

Опубліковано Вчора о 13:37

Нова влада політиків в Україні потерпають від атаки під назвою «джокер». А тим часом рейтинги партії Слуга Народу почали падати. Навіть рейтинг самого президента Зеленського ще донедавна здавалося б непорушний, упродовж осені частка тих, хто ставиться до Зеленського позитивно, зменшувалась: 73% — у вересні, 66% — у жовтні, 64% — на початку листопада, 52% — наприкінці листопада. Водночас частка тих, хто ставиться до Президента негативно, протягом осені зростала: 7% — у вересні, 9% — у жовтні, 12% — на початку листопада і 19% — наприкінці листопада.

До прем'єр-міністра Олексія Гончарука, згідно з опитуванням, позитивно ставляться 11% опитаних, негативно – 25%. Протягом осені зменшувалась частка тих, хто не знає Гончарука: 49% — у вересні, 48% — у жовтні, 40% на початку листопада, 36% — наприкінці листопада. Водночас збільшувалась частка тих, хто ставиться до нього негативно: 9% — у вересні, 14% — у жовтні, 18% — на початку листопада, 25% — наприкінці листопада.

До глави Верховної Ради Дмитра Разумкова позитивно ставляться наприкінці листопада 24% опитаних, негативно – 16%. Частка тих, хто ставиться до Разумкова негативно, значуще зросла порівняно з початком листопада: 16% і 9% відповідно.

КМІС проводив опитування від 22 до 25 листопада методом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера, computer-assisted telephone interviews) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України. До вибірки не включаються території, які тимчасово не контролюються владою України — АР Крим, окремі райони Донецької та Луганської областей. У ході опитування проведено 1500 інтерв'ю, похибка вибірки з імовірністю 0,95 не перевищує 3%.

Дані цього дослідження порівнюються з результатами опитувань КМІС, які були проведені від 4 до 7 листопада, від 9 до 11 жовтня, та від 6 до 19 вересня 2019 року.

Та повенемося до самого початку. Атака на політиків від невідомого, який себе називає Джокером. Він публікує переписки політиків з якими спілкується від імені тих чи інших осіб з керівництва держави. Пранкер наскільки близько підібрався до близько підібрався до верхівки влади, що декотрі політики уже припускають ніби то це й сам Зеленський запестив такий процес, аби відсіяти неугодних. А тим часом Джокер уже почав переписуватись у прямих ефірах з деякими телеведучими та відповідати на запитання присутніх у студії.

Журналістські розслідування уже припустили кілька версій хто крім Зеленського може стояти за Джокером. А вчора журналіст Роман Реведжук, у звиклій для нього манері виклав весію, до котрої прикріпив ілюстрацію фото, на якому Джокер переливається у Віктора Медведчука. Нагадаємо, що раніше він менш чітко натякав про це. Ось
його допис: https://www.facebook.com/roman.revedzhuk/posts/3040561472661597. Аналізуючи хід подій, та у якій формі ведеться риторика, така версія цілком близька до реального стану таких подій. Також доволі цікавим є той факт, що Медведчук надалі продовжує безперешкодно літати до Москви. При тому, що авіасполучення між Україною та РФ є заборонено.

Також хочемо нагадати, що раніше журналіст Реведжук отримав погрози від так званого Джокера і написав заяву до правоохоронних органів. Ведеться кримінальне провадження.