Вже більше півроку кримінальне провадження за фактом погроз, переслідувань та перешкоджання професійній журналістській діяльності на той час — #знерухомлена. Про це написано не один допис, а також десятки поширень в ЗМІ у тому числі й міжнародних.

На початку 2019-го, (перед президентськими виборами) ДБР влаштували показову діяльність. Порушили провадження. Опитали мене. Визнали потерпілим. Призначили на 2 місяці держохорону СБУ, яка так і не була в результаті надана. А після виборів, на мою думку, за попередньою змовою вищих посадових осіб керівництва МВС, ГПУ та ДБР, за санкцією заступника Генпрокурора, провадження було передано до Нацполіції. Мене про даний факт навіть не повідомили. Я дізнався пост фактум, коли звернувся в ДБР, щоб надати чергові докази погроз.

З часу погроз та переслідувань я змінював місце проживання. Забезпечував охорону себе та своєї родини власними силами та власним коштом. А справа так і не розслідувана, зловмисники не встановлені та не покарані. Про те, суди продовжують приймати однобокі упереджені рішення. Правоохоронні органи, за інформацією з публічних джерел, як кришували так і кришують нелегальний гральний бізнес. Керівництво ДБР працює на мій погляд за вказівками чиновників часів Януковича та під кураторством Авакова. Смотрящі та куратори появляються під виглядом різних громадських формувань.

Відповідно, справа щодо погроз та переслідувань, була не просто так передана в Нацполіцію. Щоб не вийти у результаті розслідування за класикою на самих себе, справу умертвили, щоб потягнути час. А згодом закрити, через термін давності. На жаль в нас силовики, правоохоронці і політики злились в одне ціле. А цю справу за інформацією з моїх джерел курує найближче оточення Авакова, якого я вважаю найбільшою проблемою правоохоронної системи України. Звісно моя справа не вбивство Гандзюк чи Шеремета. В неї не залито пачками бабла, тому не видно резонансу. Але дякую Богу і моїм друзям, живий, та родина у безпеці.

Товариство, звертаюся до вас за допомогою. Мені потрібні юридично підковані люди, котрі прагнуть, як і я справедливості. Котрі допоможуть написати звернення до міжнародних організацій по бездіяльності. А також важливо не дати ганебній практиці пускати на тормозах кримінальні провадження, або торгувати ними. Наголошую, що ця справа являється непоганим публічним кейсом для правників, тому від мене жодних заперечень, а навпаки вітатимуться усі публічні ініціативи. Маю констатувати, що станом на сьогодні, жоден журналіст(за вийнятком близьких до «царів»), професія котрого являється в своїй специфіці підвищеним ризиком, не є захищеним в Україні. А у разі небезпеки, правоохоронна система не буде робити жодних кроків для забезпечення безпеки його життю та здоров'ю, а також членам його родини.

Буду вдячний за поширення!

ФОТО ТУТ:

Завжди ваш,
Роман РЕВЕДЖУК

ПІДПИСУЙСЯ ЩОБ ЗНАТИ БІЛЬШЕ:
1. https://t.me/revedzhuk
2. https://www.facebook.com/roman.revedzhuk
3. https://www.instagram.com/roman_revedzhuk/
4. https://twitter.com/rrevedzhuk
5. https://www.youtube.com/user/rrevedzhuk/channels