29 серпня о 11:29

Написати цю історію мене спонукав допис на фб у Gennady Korban. Він кинув сотні букв у захист Авакова. Наперед скажу, мене не було вчора на акції #Аваков_Ч0рт. Я планував, але дізнавшись, що організовує її чорнушник-гастролер, утримався. Так дійсно, вчора там було багато захисників, АТОшників, котрі як і я, вважаю Авакова непорозумінням в системі МВС. Але ж ви розумієте, що люди координуються емоціями, тай не всі повірять, що хтось може подібного роду акції проводити за котлету. Більше того, непорозумінням перебування на посаді сьогодні, навіть ті 73% Зе! Окрім самого Зеленського. Ну про те, що їх наїб@ли вони відмовляються признавати навідріз. Але то таке, дамо їм ще трохи часу.

Та моя історія не про це, а про те, що Корбан в коментарях під своїм дописом виписує, що він знає більше і пукає у бік людей, справжніх захисників, які за покликом справедливих емоцій вчора вийшли проти Авакова. І справа тут така, що Корбан дійсно знає більше. Але позаяк він соромиться сам про це розповісти, то розкажу я про їх подвиги на пару з олігархом Коломойським. Одразу попереджаю, тексту буде не менше, як у захисників Авакова.

Ну поїхали.
Хто винен в «Іловайській трагедії»? Кого не спитаєш на вулиці, перше, що спадає на думку, то Президент Порошенко. Котрий завів батальйони в котел, де їх розстріляли російські регулярні війська. Ні, я не помилився. Не армія РФ, яка незаконно перетнула кордон і вторглася на українську територію. Не терористи. Не бандити. Навіть не Янукович, котрий кликав на допомогу Путіна. А Порошенко. Це з розуму зійти треба, аби таке придумати, а ще більше, аби в таке повірити. А закріпили цю інформацію через підконтрольні Коломойському та Корбану ЗМІ якраз після того, коли їм почали урізати доступ до держави.

А тепер про героїзм цих двох, вище описаних на мій погляд рейдерів-мародерів з Дніпра. У 2001 році Зуєвська ТЕС була продана ДТЕК Ахметова, як банкрот. Однак вже наприкінці того ж року електростанція показала прибуток більший, ніж кошти, які за неї заплатив Ахметов. І продовжувала приносити дохід з послідовним зростанням. Цей прибутковий актив у 2014-му році не давав спокою олігарху Коломойському. Тому він, порадившись з молодшим партнером та директором по рейдерству, маючи індульгенцію патріотизму на той час, вирішили взяти під контроль ЗУГРЕС — сусідню з Іловайськом електростанцію, що належала Рінату Ахметову. Тобто, добровольчі батальйони під Іловайськом потрапили в оточення після злочинного наказу Г. Корбана та І. Коломойського, які тоді вважалися спонсорами добробатів. Хоча це також під великим знаком питання, адже на той час зібралися 100 найбагатших людей Дніпра, які власне спільно фінансували добробати. Але ці двоє маючи в руках ЗМІ стали чи не головними рятівниками країни в очах суспільства. А тим часом поки їм суспільство аплодувало, вони вирішували свої шкірні інтереси, вводячи в оману, або нагинаючи незгодних через коліно. Так само вони ввели в оману військових відправляючи в Іловайський котел, адже добре знали, що ризикують життями людей. Маю ще таку думку, що олігарх Коломойський, тоді мав окремі домовленості з росіянами, судячи по його теперішніх висловлюваннях про громадянський конфлікт, та потягу до легких грошей. Але про це вони воліють мовчати, а підконтрольні їм ЗМІ точно не напишуть і не покажуть правди. Доводиться робити це самому.

Ну і на завершення, по цифрах:
У результаті шкірного бажання під патріотичними гаслами двох рейдерів-мародерів з Дніпра загинуло 366 осіб, 429 — отримали поранення різного ступеню тяжкості, 300 — потрапили у полон противника. Це були зведені групи батальйонів: «Дніпро-1», «Миротворець», «Світязь», «Херсон», «Івано-Франківськ» та батальйон НГУ «Донбас». Російські окупанти значно переважали оточених під Іловайськом і технічно, і в живій силі. 24 серпня 2014 року на територію України вторглося угруповання ЗС РФ у складі трьох батальйонно–тактичних груп: до 3500 осіб особового складу; до 60 танків; до 320 БМД (БМП); до 60 гармат; до 45 мінометів; 5 ПТРК.
На одного українського військового припадало 18 росіян та бойовиків. Перевага ворога у танках була 1:11, у бронетехніці 1:16, у артилерії 1:15, у РСЗВ «Град» 1:24. Та протягом всього часу підконтрольні І.Коломойському та Г.Корбану ЗМІ та політики систематично поширювали дезінформацію про причини трагедії під Іловайськом. Вони вигороджують себе та перекладають відповідальність на керівництво ЗСУ та Порошенка.

Безумовно, що вина в Іловайській трагедії лежить на керівництві РФ та персонально Путіну. Але головне не забувати про гнид в середині країни, котрі за гроші продадуть все.

Вічна пам'ять невинно загиблим, українським захисникам!

З повагою,
Роман Реведжук

ПІДПИСУЙСЯ ЩОБ ЗНАТИ БІЛЬШЕ:
1. https://t.me/revedzhuk
2. https://www.facebook.com/roman.revedzhuk
3. https://www.instagram.com/roman_revedzhuk/
4. https://twitter.com/rrevedzhuk
5. https://www.youtube.com/user/rrevedzhuk/channels