Коли в правоохоронних органів уже є факти організації схеми з підкупу голосів нардепом від «Батьківщини», ця політсила вже просто не може говорити неправду. Адже це ставить під сумнів легітимізацію усього волевиявлення, чого дуже хочуть у Кремлі.

Про це в ефірі проекту «Народ проти» в ефірі телеканалу ZIK заявив керівник фракції БПП Артур Герасимов.

ZIK

Журналіст Роман Реведжук підкреслив: після розвалу «Партії регіонів» усі дізнались про їхню «амбарну книгу». Окрім того, нещодавно країна почула про викриту схему підкупу голосів, організовану партією «Батьківщина». Тож він звернувся до заступника голови цієї політсили Сергія Соболєва.

«Ми дізнались про „Амбарну книгу“ після „Партії регіонів“, а про цей підкуп – під час діяльності партії „Батьківщина“. Тож ви назвете свою книгу вже не „амбарною“, а як? І яким тиражем її випустите, щоб українці могли дізнатись схеми підкупу на майбутнє та розуміли, як працювала система „Батьківщини“?» – зіронізував Реведжук.

Своєю чергою Соболєв переконував: це не його політсила, а саме нинішня влада займається підкупом виборців «у різний спосіб». Зокрема для цього ще й виділяються мільярдні кошти на підкуп через Пенсійний фонд і так звані спеціальні фонди.

«Ніхто не індексував пенсії та нічого не доплачував. А тепер перед виборами двічі вкидають по тисячі», – обурювався Соболєв.

Однак керівник фракції БПП Артур Герасимов підкреслив: коли знаходять розписки щодо підкупу виборців нардепом від «Батьківщини», відповідні відео- та аудіоматеріали, документи про вартість одного голосу в різних областях, просто не можна вже говорити неправду.

«Фальсифікація виборців – дуже серйозне питання. Зараз це може призвести до делегітимізації виборів. Саме цього хоче Кремль», – вважає Герасимов.

Водночас він зауважив: закиди Соболєва про пенсійні фонди означають, що потрібно припинити допомогу пенсіонерам, індексацію пенсій, як і монетизацію субсидій, поки не закінчаться вибори.

«Може тоді ще припинити і ремонт доріг, будівництво лікарень, шкіл, поки Тимошенко не виграє? Так, вибачте, але вона не виграє. Який цинізм, я бачу лише позицію – що гірше, то краще», – заявив Герасимов.

Як повідомлялось раніше Генпрокурор Юрій Луценко розповів, що, за висновками СБУ, фінансування скупівлі голосів по всій Україні організацією, яку очолював нардеп від «Батьківщини» Валерій Дубіль, сягало 80 мільйонів доларів. Спецзавданням було забезпечення перемоги у першому турі в трьох областях – на Вінниччині, Волині, Дніпропетровщині. В останній області на це виділявся майже мільйон гривень.