ZIKZIK

Екс-міністр Олексій Кучеренко через суперечку з журналістом Романом Реведжуком у прямому ефірі покинув студію.

Гостра сутичка виникла між запрошеними гостями сьогодні в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» на телеканалі ZIK, коли експерти обговорювали тему монетизації субсидій.

Міністр із питань житлово-комунального господарства в 2007-2010 роках Олексій Кучеренко, звертаючись до глядачів, серед яких є ті, хто отримуватиме субсидії, а також ті, які не є субсидіантами, закликав задуматися, звідки беруть кошти для таких виплат.

«Нас із вами обклали додатковим податком, причому цей податок сьогодні абсолютно конкретний. Це так звана ринкова ціна на газ… Що відбулося: ввели так звану ринкову ціну на газ. Той, хто ще може платити, він платить цей податок, частину з нього „барін“ перерозподіляє і допомагає бідним», – заявив колишній міністр із питань житлово-комунального господарства.

На ці слова гостро зреагував присутній у студії журналіст Роман Реведжук: «Ви таку маячню несете!».

Олексій Кучеренко не забарився із відповіддю: «Ви – політолог, дилетант! Сидіть, слухайте і записуйте! Це я „штангу“ дав, що прийшов».

«Та ви зі своєю Юлькою розікрали країну й розказуєте зараз про якісь економічні здобутки. Ви – зрадофіл, ви „штангу“ дали у своєму житті, коли почали займатися політичними речами. Квиток – і на Москву», – парирував Роман Реведжук.

Попри спроби ведучої Лейли Мамедової зупинити суперечку, екс-міністр вибачився перед нею та покинув ефір, побажавши на прощання «запровадити фейс-контроль» для гостей.

Як повідомляли раніше, 1 лютого одразу п'ять гостей програми «Народ проти» покинули студію вже через кілька хвилин після початку випуску. Причина – пропозиція журналіста Олександра Дубинського пустити газ у приміщення, де проходив форум «Від Крут до Брюсселя», яку той опублікував на своїй сторінці у Facebook.

Олексій Кучеренко Перші про головне. Коментарі новини України новини політики Роман Реведжук