Спостерігаю за веденням виборчих кампаній різних політиків. Меседжі. Посили. Заяви. Все зводиться до одного, окремі політики та представники олігархів, розуміючи програш, готують свій електорат до вулиці. Найагресивніше кампанію ведуть штаби партії «Батьківщина». З іншого боку є олігарх Коломойський, який запустив технарів, а ті в свою чергу роздмухують у суспільство ненависть до влади, а зокрема до одної особи — Президента Порошенка та його команди. Достатньо заглянути на фейсбуксторінку Дубинського, або як його назвав Філатов «жопаколомойського». Суцільний бруд, неадекватність, розпалювання ненависті. Більш відповідальна місія у Зеленського. Зрозуміло, виборів він не виграє, а тому в його задачу входить мобілізовувати тих, хто ніколи не ходив на вибори. Ну і відповідно охолоджувати національний інтерес суспільства задушуючи їх сміхом. Треба зазначити, що комада Порошенка веде спокійну, динамічну гру. Діючий Президент більше звітує за виконану роботу, не роздає популістських обіцянок. Іншими словами — це можна назвати лайт версією звітної агітації. Але по факту, діючий Президент і за сумісництвом кандидат у Президенти, ще толком не починав виборчої кампанії.

За різними твердженнями експертів, Російська Федерація, першим траншем виділила майже 400 млн. доларів США на вибори в Україні. А точніше на боротьбу проти Порошенка. Бо вже нікому не секрет, що головна задача Кремля на чолі з Путіном, змінити в Україні Президента Основну частину акумулювали на кандидата Тимошенко(ВОНА). Але за моїми інсайдами з штабу на Турівській, вони вже встигли витратити значну суму, яка значно послабила їх бюджет. Ну і не без того, що в штабах починаючи з центрального, добрими кусками розкрадаються кошти. Так наприклад перед Новим 2019 Роком у невідомому напрямку зникли майже 5 млн.дол. Відзначу, зі слів моєї агентури, всі кошти йдуть готівкою у спортивних сумках. У окремих представників партії «Родіна» появляються нізвідки люксусові автівки, та інші недешеві цяцьки. Приватно у розмовах вони розповідають про доволі напружений мікроклімат і в самій команді ВОНА. Тому деякі з приближених, втихаря від лідерки та її смотрящих протоптують стежки до запасних аеропортів, в тому числі й до АП. Ще минулого року влітку, я писав про те, що для Тимошенко та її партії президентські вибори у 2019-му являються останніми. Після них, станеться власне те, чого чекає Україна понад 20-ть років. Партія почне розвалюватись, а щоб хоч якось втриматись при кориті, окремі її представники будуть розпродувати сітку і ресурси, чи інтегрувати команди в інші, нові, прогресивні проекти. Кому як вдасться.

Та якби було все так просто, можна б зараз видихнути з полегшенням, запастися попкорном і чекати того моменту, як свята. Не так тому просто бути. Зараз для Тимошенко та всіх її технічних Гриценків, важливо приживити у свідомості свого електорату меседж «масові фальсифікації». От Вони й цим займаються. Навіть підписання меморандуму між учасниками 5-ї колони РФ, на одному телеканалі, одного олігарха, наочно демонструє цей напрямок. Та разом з цим, вони публічно викрили себе і для думаючих закрили всі питання. Особливо гучними фразами, котрі перегукуються з Путіном та самим «лєгітімним лохом» Януковичем. Як кажуть в народі «Бог шельму мітить». Передумови для перемоги Порошенка є всі, і це розуміють всі прокремлівські політики. Але для РФ важливо, щоб хоч якось зупитини євроінтеграційний процес, та заблокувати підготовку до вступу в НАТО, відповідно для цього треба створити ілюзію протестів. Тому Тимошенко і всі інші будуть виводити на вулиці людей. Але Ви скажете, нічого не вийде, бо між найбільшими партіями коаліції «Солідарність» та «Народний фронт» — є домовленості. Котрі публічно продемонстрували навіть на з'їзді останніх не висуваючи свого кандидата в президентську гонку. Відповідно є правоохоронні органи, які очолює Міністр від цієї партії, котрі запобігатимуть таким провокаціям. Та як може партія впливати на функціонера і одного з її кінцевих бенефеціарів. Підніжки президентській вертикалі з боку цього персонажа, демонструються вже не один день. Достатньо пригадати масові рейдерські атаки, про котрі я публічно розповідав минулого року. Пам'ятаєте підриви в Ічні, звісно то була диверсія. В той сами час рейдерський напад на аграрні підприємства, за рішенням Харківського Суду в користь російського бізнесмена, співвласника заводу "Nemiroff". А гральний бізнес, наркобізнес, проституція, хто покриває всі ці напрямки? Аваков — це найбільше зло правоохоронної системи в Україні. Але квота від партії «Народний фронт», за яку проголосували українці в 2014-му, зберігає його на посаді.

Аваков завжди вирізняється своїми амбіціями, за котрим стоять потужні фінансові групи в європейських масках, а коріння їх росте з мокшинської землі. Перед котрими у нього, як кажуть знаючі люди є неабиякі зобов'язання(вище згадував про завод Nemiroff). Амбіції він вміло скриває, накопичує ресурси. Чого лиш вартий ресурс «національного корпусу» в комплексі з правоохоронною машиною. І от коли виводитимуть на вулиці людей, правоохоронна система може дивним чином не спрацювати. Тут об'єднуючим фактором найпотужніше відіграє роль сегмент за національністю. Знаєте таке прислів'я: «крук крукові ока не виклює». З того що відомо: Тимошенко за національністю вірменка, Аваков — вірменин, олігарх з опоблоку Новінський, також вірменин. Відповідно спільно об'єднавши ресурси і буде результат. Росія окупувала Нагірний Карабах руками Вірменії. Можна й Абхазію пригадати, схожий сценарій. Мій власний досвід спілкування з вірменами різних країн показує, що вони являються набагато більшими імперіалістами, як росіяни. Це у них закладається з пелюшок від мами. Вони скривають, але у приватних бесідах особливо при застіллі, відкривають найпотаємніші свої думки. Ну наприклад, один мій товариш, доволі потужний дипломат, вірменин, вважає: що перша на землі появилася арміноїдна раса і перші пагінці християнства були саме у вірменському світі. До того я вірив, що це такий прикол, знятий спеціально для інтернету. Звісно наступного дня він сказав, що то все такий жарт. Гадаю, тому Росія взяла їх під себе силою і тримає у постійному котролі, як атакуючих гончаків. Зараз часи не ті. Україну не вдалося взяти силою на очах в усього світу, тому маю інтуітивні переконання, будуть працювати, щоб в гібридний спосіб, хоч якось впливати на процеси. Звісно все це можна списати в теорію «великого заговору» і я буду радий, якщо це лишиться саме на рівні слів. Як людина котра переживає за цю країну, виходив на дві революції і не хочу аби ці речі не стали даремними. Тому вважаю, що маю поділитися своїми думками, котрі в моїй голові уже давно. Вважаю за необхідне доносити суспільству інформацію, аби передбачити наслідки і не пожинати їх. Не хочу думати, що Президент та його команда недооцінюють ситуацію і вони передбачили у разі подібного контраргументи.

Як показує досвід, все що «народила» Юля несе за собою зло і кайдани з терня російської імперії.

Такі суб'єктивні мої роздуми з вчорашнього.

#Роман_Реведжук
09.02.2019р.