Патріоти України та просто пересічні українці, які у 2014 році повстали проти «злочинної влади», на чолі якої стояли представники Партії регіонів та ставленики Російської Федерації, герої, які поклали своє життя під час Революції Гідності, мають бути готові до повернення «регіоналів» у вищі ешелони влади нашої держави.

Особи, заплямовані корупцією, причетністю до зради інтересів України, «здачею» території нашої держави окупантам, отримали реальний шанс відновити свої позиції завдяки одному із кандидатів у Президенти України – Ю.Тимошенко, яка активно намагається долучити до своєї команди колишніх членів Партії регіонів. До речі, це не перша спроба лідерки «Батьківщини» заручитися підтримкою останніх. Перша спроба була ще у 2008 році, коли Ю.Тимошенко намагалась з В.Януковичем створити у парламенті України «широку коаліцію».

Так, у рамках президентської виборчої кампанії представники ВО «Батьківщина» намагаються в Одеській області, через зятя Ю.Тимошенко Артура Чечьоткіна (впливовий бізнесмен), долучити до співпраці народного депутата України Сергія Ківалова (колишній член Партії регіонів, більш відомий в народі як «підрахуй»). Також, обопільно вигідні переговори проводяться з екс-головою Одеської обласної ради Миколою Тиндюком (колишній член Партії регіонів), які полягають у лобіюванні його бізнес-інтересів, в обмін на залучення ним фінансово-спроможних осіб до фінансування президентської виборчої кампанії Тимошенко.

У Вінницькій області, через можливості заступника голови ВО «Батьківщина» Івана Кириленка, залучають до фінансування партійної структури почесного президента Вінницького національного аграрного університету Григорія Калетніка, який є фігурантом гучних корупційних скандалів, а також батьком колишнього першого заступника Голови ВР України, який з 2014 року перебуває у міжнародному розшуку — Ігоря Калетніка. Того самого Калєтніка, який 16 січня 2014 року ініціював прийняття у ВР України неконституційних законопроектів, а після перемоги демократичних сил втік з країни і переховується на території РФ, де повністю співпрацює з Владіміром Путіном, щоб зберегти награбовані статки, вивезені з України.

У Донецькій області одним із «соратників» Тимошенко буде одіозна колишня міська голова м. Слов'янська Неля Штепа, яка намагається активно підтримувати діяльність ВО «Батьківщина» у регіоні. Зокрема, її адвокат Д.Марченко увійшов до обласного виборчого штабу вказаної політсили. Також, до своєї політичної діяльності Н.Штепа намагається залучити підконтрольних їй депутатів місцевих рад (колишні члени Партії регіонів) та представників місцевого криміналітету. У подальшому, Штепа планує балотуватися на посаду міського голови м.Слов'янська, і не виключено що від ВО «Батьківщина».

У Дніпропетровській області одним із спонсорів виборчої кампанії Ю.Тимошенко, призначено Сергія Рєзніка (колишній депутат обласної ради від «Партії Регіонів», зять власника ФПГ «Алєф» Вадима Єрмолаєва, відомого не дише своїми статками, а і нелегальними методами їх накопичення), який планує за підтримки вказаної політсили балотуватися у 2020 році на посаду Новомосковського міського голови. Розглядаючи оточення Резніка та джерела фінансування, які він залучає на підтримку виборчої кампанії Тимошенко, неможливо пропустити поза увагою керівника безпеки вказаної ФПГ «Алєф» — колишнього начальника УСБУ в Дніпропетровській області Володимира Воропая, який відомий своєю участю в організації розгону «Майдану» у м.Києві в 2014 році та своїми дружніми стосунками з екс-головою СБУ, часів Януковича, Олександром Якименком.

Оцінюючи подібні домовленості Тимошенко, виникає питання, що «безкорисні регіонали» вимагатимуть за таку співпрацю і з чиїх кишень будуть розраховуватися, у разі перемоги вказаного кандидата не дай Боже. Мені слабо віриться, що союз таких одіозних політичних сил може привести нашу країну до економічного і політичного зростання та незалежності.

Журналіст
#Роман_РЕВЕДЖУК
5.02.2019