Одразу п'ять гостей програми «Народ проти» покинули студію вже через кілька хвилин після початку випуску. Причина – пропозиція журналіста Олександра Дубинського пустити газ у приміщення, де проходив форум «Від Крут до Брюсселя», яку той опублікував на своїй сторінці у Facebook.

Це сталося в ефірі проекту «Народ проти» на телеканалі ZIK.

Одразу після представлення гостей програми журналіст Роман Реведжук заявив, що не перебуватиме в одній студії з Олександром Дубинським – людиною, що пропонувала запустити газ у приміщення, де проходив форум «Від Крут до Брюсселя».

«Тут сидить людина, що пропонувала запустити газ на форумі, де зібрались люди. Я хочу нагадати, що невинних євреїв в Освенцимі знищували газом. Я не братиму участі у програмі разом із людиною, яка хотіла знищувати українців», – заявив Реведжук.

Журналіст наголосив, що студію покине або він, або Олександр Дубинський. Ба більше, він закликав й інших гостей не знаходитись у студії разом із Дубинським.

«Або ця людина покидає студію, або виходжу я. Приймайте рішення», – повторив Роман Реведжук.

Ідею підтримали й інші гості – представник Президента у Верховній Раді Ірина Луценко та заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрій Гримчак.

«У залі сиділи до 5 тисяч людей. Людина закликала вбивати українців, серед яких воїни-ветерани АТО, їх матері, молодь, яка готова захищати Україну. А він сказав, що збирається всіх цих людей травити газом», – наголосила Ірина Луценко.

Після тривалої словесної перепалки Роман Реведжук, Ірина Луценко та Юрій Гримчак покинули студію, а слідом за ними і екс-аудитор НАБУ Павло Жебрівський, і координатор проекту «Стоп терор» Семен Кабакаєв.

«Мене не було на форумі, але там були мої побратими, які воювали зі мною у 54-му розвідувальному батальйоні. І були хлопці з Донеччини. Якщо сьогодні людина пропонує таке, говорити з цією людиною „не цікаво“, – сказав Жебрівський.

Нагадаємо, пост Олександра Дубинського викликав справжню хвилю обурення в соцмережах. Зокрема віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко зауважила, що журналіст примудрився зробити таку пропозицію в річницю звільнення Освенцима.



Читайте більше тут: https://zik.ua/news/2019/02/01/skandal_v_efiri_zik...