Журналіст: Донбас можна повернути лише комплексними заходами

Щоб повернути окуповані Росією території, необхідно поєднати усі можливі методи впливу: дипломатичні, реінтеграційні, військові. Також слід використати допомогу міжнародних партнерів, зокрема, так званих, «синіх беретів». Ми мусимо змусити Кремль повернути наших полонених, серед яких і відомий журналіст Станіслав Клих.



Про це в ефірі інформаційно-аналітичного проекту «Перші про головне. Коментарі» говорив журналіст Роман Реведжук.

«Я вважаю, що повернути Донбас, окуповані Росією території можна лише комплексним шляхом. Відділяти конкретні важелі – дипломатичні, реінтеграційні, військові – недоречно», – наголошує Роман Реведжук.

Всі ці речі взаємопов'язані, зазначає журналіст. Є також міжнародна програма Президента України, яка стосується залучення, так званих, «синіх беретів».

«Нам просто необхідний миротворчий контингент, який розведе сторони конфлікту і допоможе встановити мир. Щодо важливості формулювання „військовополонений“ – це абсолютно необхідно! Ми мусимо називати речі своїми іменами», – підкреслює Роман Реведжук.

Хоч російська влада полонила багатьох українців, та у світі наразі говорять лише про двох із них, звертає увагу журналіст.

«Незважаючи на те, що у Росії утримують багатьох в'язнів, світ говорить лише про декількох. Наприклад, резонансним є ув'язнення Станіслава Клиха. Він через тортури у Росії просто збожеволів. Про це треба говорити набагато більше і масштабніше. Також необхідно тиснути на Росію, посилювати санкції, щоб агресор повертав нам наших людей», – додає Роман Реведжук.

Журналіст та політв'язень Станіслав Клих засуджений в Росії до 22 років тюрми. Його звинувачують в участі у вбивстві російських військовослужбовців під час Першої чеченської війни.