5bef589f1b0ee.png


Ще до початку передвиборчої кампанії Юлія Тимошенко заявляє, як знизить ціну на газ удвічі, а керівники її обласних штабів виходять до людей із суцільною ненавистю в очах. Журналісти не можуть дозволяти «їздити собі по вухах» відвертою брехнею. Такі речі повинні відразу ж присікатися.

Таку думку під час інформаційно-аналітичного проекту «Перші про головне. Коментарі» висловив журналіст Роман Реведжук на телеканалі ZIK.

Він розповів: нещодавно був на прес-конференції Юлії Тимошенко в Івано-Франківську. Заяви, які виголошувала політик, його просто вразили.

«Коли кандидат у Президенти ще задовго до старту виборчої кампанії говорить, що наступного дня після виборів знизить ціну на газ вдвічі, я не витримав. Так не можна, там сиділа маса журналістів, а вона каже, що звертається до представників медіа, аби ті донесли людям правду. Про яку правду йдеться?», – обурювався Реведжук.

Мовляв, про які заклики можна говорити, коли маємо «кабальні угоди та відверту брехню». Відтак, за словами журналіста, на цій прес-конференції Тимошенко не лише не відповіла на його запитання, а ще й звинуватила у провокації.

«Мене образило, коли журналістам „їздять по вухах“, після цього керівник обласного осередку партії з матюками, в спину біжить за мною за те, що я задав незручне питання. Вчора в Рівному керівник обласної партії звертався з матюками до учасника бойових дій», – розповів Реведжук.

Він підкреслив: керівники обласних штабів згодом можуть нести дуже відповідальну функцію. Тож така їх поведінка є неприйнятною.

«Уявімо собі, що Юлія Володимирівна стає президентом, а ці керівники штабів автоматично стають головами обласних адміністрацій. Та я побачив, яка ненависть в очах цих людей ще задовго до виборчої кампанії. Коли Юлія Володимирівна сказала, що за мої словам мені доведеться відповісти, не можу уявити, як я маю це зробити. Я не можу уявити, як вони шматуватимуть цю країну, коли, не дай Боже, прийдуть до влади», – заявив журналіст.

Тож він зауважив: не хоче, щоб суспільна думка була викривлена через журналістів, які дозволяють «їздити собі по вухах» відвертою брехнею і бояться поставити запитання.

«Я вже не кажу, що є окремі журналісти, які приходять туди і роблять селфі. Це мене не стосуються. Однак, говорю не лише як журналіст, а й як громадянин України. Хочу, щоб кожна людина усвідомила для себе, що відверта брехня повинна присікатися. Це серйозне отруєння української суспільної свідомості», – підкреслив Реведжук.

Читайте також: Юлія Тимошенко не буде Президентом, – Олександр Мороз

Окрім того, він зауважив: антиукраїнський санкційний список РФ, до якого внесена і Тимошенко – «фількіна грамота». Мовляв, таким чином Росія намагалась відмежувати цього політика від прокремлівської позиції.

«Хотіли в очах українського суспільства зробити її патріоткою. Це серйозно демонструє той гібридний вплив у вибори в Україні», – підкреслив Роман Реведжук.

ВІДЕО:

Як повідомлялось раніше, головний редактор "VoxCheck" Олена Шкарпова заявила, що за кількістю маніпуляцій і неправди у своїх заявах перше місце посідають Вадим Рабінович і Юлія Тимошенко.

Читайте більше тут: https://zik.ua/news/2018/11/15/zhurnalist_zaklykav...